15 Februarie 2013 publicat în Lifestyle 70 share-uri

Sunt 10 lucruri mai mult sau mai putin cunoscute despre orgasm pe care Mary Roach le expune intr-una din conferintele TED si care va vor starni cu siguranta interesul:

4. Orgasmul poate schimba mirosul respiratiei si poate cauza o respiratie urat mirositoare.

Mary Roach il mentioneaza in conferinta ei pe Theodore Van de Velde, autor al anilor ’30 al unui manual al casniciei. Theodore Van de Velde este cel care mentiona ca un anumit miros seminal subtil poate fi detectat in respiratia unei femei la aproximativ o ora de la contactul sexual. Tot acest autor specifica ca se poate diferentia intre mirosul lichidului seminal al unui tanar (un miros proaspat) si mirosul lichidul seminal al barbatilor maturi. Mirosul lichidului seminal al barbatilor maturi este similar cu cel al florilor de castan spaniol, “cateodata destul de proaspat-floral, iar altadata destul de intepator”.

6. Orgasmul era recomandat femeilor drept o metoda optima pentru a creste sansele de conceptie si de fertilitate

La inceputul anilor 1900, teoria “aspirarii ascendente” (upsuck theory) era extrem de populara. Medicii ginecologi recomandau femeilor orgasmul, crezand ca acele contractii care au loc in timpul orgasmului pot aspira lichidul seminal in sus, prin colul uterin, conducandu-l astfel mai repede catre ovul. Se credea astfel ca sunt sporite sansele de conceptie. Si in vremurile lui Hipocrate, orgasmul era considerat de catre medici nu doar folosit in conceptie, ci NECESAR.

Cercetarile moderne arata insa ca orgasmul poate intr-adevar sa stimuleze fertilitatea, iar acest aspect ii are in primul rand in vedere pe barbati. “Sperma care sta in corp timp de o saptamana sau mai mult incepe sa dezvolte anormalitati care o fac mai putin eficienta in a-si gasi drumul si in a fecunda ovulul”, spune Mary Roach. Mai mult, cercetatoarea il aduce in discutie pe sexologul Roy Levin care aduce masturbarii o scuza evolutionista. Prin masturbare se atinge orgasmul, iar “masturbarea regulata produce sperma proaspata”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Foto: Dreamstime


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri