17 Septembrie 2012 publicat în Lifestyle 53 share-uri

Zahar bun, zahar rau... Am parodiat celebrul serial 'Om bogat, om sarac'. Dar oare, atunci cand ne gandim la 'dulcele nostru cel de toate zilele', cine este mai bogat? Cel care consuma prea mult zahar, sau cel care il elimina pe cat mai mult posibil, din alimentatia sa?

12. Zaharul provoaca dependenta

Zaharul creeaza dependenta. Da, din pacate. Dupa ce consumi un aliment cu un continut crescut de zahar iti creste senzatia de foame, dar in acelasi timp sfarsesti si prin a ravni tot mai mult la dulce. Starea de bine trecatoare pe care o induce, prin stimularea serotoninei este vinovatul pentru aceasta placere. Nevinovata?

13. Zaharul imbatraneste

Consumul exagerat de zahar produce imbatranirea corpului. Alimentele care contin carbohidrati – zaharul este si el un carbohidrat – ca painea sau cartofii, consumate in exces produc inflamatii, care mai apoi pot duce la preobleme cu inima sau pot provoca Alzheimer.

14. Zaharul afecteaza cavitatea bucala

Zharurile din alimente, fructe si bauturi ne deterioreaza dintii. Cu cat consumama mai mult zahar si cu cat mai mult acesta ramane pe dinti, cu atat mai probabil vei suferi de tot felul de probleme asociate cavitatii bucale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

15. Zaharul este responsabil pentru obezitate

Consumul prea mare de alimente care contin zahar poate produce efecte devastatoarea supra organismului, cum ar fi cresterea in greutate sau chiar obezitate .

Foto homepage si interior: Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri