7 Iunie 2012 publicat în Lifestyle 193 share-uri

Dragostea este un cocktail de chimicale. Dar unul atat de placut!

5. Barbatii sunt mult mai atrasi de femei care sunt la ovulatie

Mai multe studii au aratat ca barbatii sunt atrasi foarte tare de femei atunci cand acestea se afla la ovulatie.
La randul lor, cand sunt la ovulatie, femeile sunt atrase de barbati cu maxilare evidente si cu simt al umorului.

Conform cercetatorilor, obrajii proeminenti si maxilarul evident, sunt semne ale masculinitatii si ale unei sanatati bune.

De asemenea, mai multe studii au aratat si preferinta femeilor pentru barbate cu simt al umorului, considerat a fi un semn al inteligentei. Studiile au aratat ca barbatii cu trasaturi mai feminine sunt preferati atunci cand femeile nu sunt la ovulatie. O fata mai fina poate sugera insa fidelitate si abilitati de bun parinte.

7. Testosteronul este un afrodisiac, atat pentru femei cat si barbati

Testosteronul, atat la femei, cat si la barbati, este singura substanta care poate trezi dorinta sexuala. Stridiile contin un nivel ridicat de dopamina, dar nu exista niciun indiciu care sa arate ca mancatul acestui aliment poate creste libidoul. De asemenea, ciocolata contine un nivel ridicat de phenylethylamina – „molecula dragostei”, dar nu exista niciun indiciu care sa ateste ca simplul fapt de a manca ciocolata se poate compara cu atingerea mainilor sau felul cum se privesc doi indragostiti, moment in care in corpul celor doi este eliberat testosteronul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

8. Dragostea seamana cu drogurile

Un studiu efectuat in anul 2010 a aratat ca atunci cand ne indragostim, este ca si cand ne-am droga – dragostea trezeste exact acelasi sentiment euforic pe care il trezeste si cocaina. In cazul indragostitilor, dar si al persoanelor care se drogheaza, sunt activate exact aceleasi zone ale creierului.

Creierul scanat al persoanelor indragostite seamana cu cel al oamenilor care isi injecteaza cocaina. Indragostitii prezinta si semnele clasice de adictie.

Cu cat dragostea creste, partenerii ravnesc si mai mult unul la celalalt, asa cum ai tanji dupa acel drog care iti da starea de bine. De aceea, despartirile provoaca sentimentul de disperare, insomnii si uneori chiar depresie. Ascultarea unui cantec special poate sa trezeasca la nsefarsit aceste sentimente.

9. “Hormonii alintului” creeaza devotamentul

In timpul orgasului, sunt eliberati hormonii vasopresina la barbati si oxitocina la femei.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Acestia provoaca sentimentul de apropiere, de aceea ei au fost porecliti "hormonii alintului". Cercetatorii sunt de parere ca acesti hormoni ajuta la stabilizarea relatiei dintre iubiti.

Aceste chemicale ale romantismului sunt eliberate in acelasi timp cu ceilalti hormoni, astfel incat pasiunea si extazul sunt inlocuite cu devotamentul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri