5 Iunie 2012 publicat în Lifestyle 49 share-uri

'Nu inteleg de ce romanii considera ca tot ceea ce vine din import este mai bun sau mai frumos, in timp ce strainii apreciaza munca, inteligenta si talentul nostru'.

Doua tinere pasionate de moda s-au gandit ca valoarea o putem gasi si in plan local, ca romanii gresesc gandindu-se ca tot ce vine din alte tari este mai bun decat ce avem noi. Pentru ca ni s-a parut interesant modul cum aceste femei mizeaza pe calitatea romaneasca, am stat de vorba cu Irina Ivan de la Pantofi Romanesti cu Stil.

Garbo.ro: Spune-ne despre tine in cateva cuvinte.

Irina: Sunt o persoana care, in primul rand, face totul cu pasiune si credinta. De altfel, cred ca nici nu poti sa reusesti ceea ce iti propui daca iti lipsesc aceste doua ingrediente. Chiar daca uneori merg contra valului, atunci cand imi place ceva si cred in acel lucru nu exista nimic care sa ma opreasca. Chiar daca mai gresesc, ma mai impiedic sau nu am mereu solutiile cele mai bune, imi urmez visele pana la capat si le fac realizabile.

Garbo.ro: De la pasiunea pentru moda la antreprenoriat… Cum ti-a venit ideea acestei afaceri?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți

Irina: Intotdeauna mi-au placut foarte mult pantofii si de cativa ani buni de zile imi cumpar numai incaltaminte romaneasca. Apoi m-am cunoscut cu Mihaela, asociata mea, care a initiat cateva campanii de promovare a incaltamintei romanesti, iar reactiile au fost extrem de pozitive. Ni s-a parut un lucru firesc sa unim toate brandurile romanesti sub o singura umbrela.

Garbo.ro: De ce ar fi mai deosebiti pantofii romanesti decat… cei italieni, sa zicem?

Irina: Nu sustinem ca sunt mai deosebiti sau mai calitativi, ci sustinem ca sunt la fel de frumosi,de calitate si conectati la tendintele in moda, lucru inca neconstientizat de romani. Mi-as dori ca romanii sa-si constientizeze propriile valori. Un fenomen pe care nu am reusit sa-l inteleg pana acum este acela ca suntem mai apreciati si cunoscuti in strainatate decat in propria noastra tara. Si nu ma refer doar la designerii si producatorii de incaltaminte si haine, ci si la artisti, oameni de cultura sau de stiinta. Nu inteleg de ce romanii considera ca tot ceea ce vine din import este mai bun sau mai frumos, in timp ce strainii apreciaza munca, inteligenta si talentul nostru.

Garbo.ro: Crezi ca pantofii sunt obsesia femeilor? Daca da, cum ai comenta aceasta pasiune nebuneasca a noastra?

Irina: Nu a tuturor femeilor, dar sunt obsesia multora dintre ele. Este unul din modurile noastre de a ne simti feminine si atractive. Un pantof frumos ne poate insenina ziua si ne poate face sa fim mai sigure pe noi. Este pentru o femeie ca o carte de vizita. Iar daca aceasta carte de vizita este combinata si cu o tinuta care ne pune in valoare calitatile si personalitatea, starea de bine ne va insoti intreaga zi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri