29 Mai 2012 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Mitologia vechilor scandinavi este un domeniu fascinant, fabulos. Cele mai frumoase povesti ale prezentului sunt inspirate de atmosfera mitologica nordica. Zeii nordului ne privesc si astazi, de printre stele... lasandu-si amprenta asupra destinului nostru.

Astrologia Nordica este un domeniu foarte fascinant care are mare legatura cu mitologia vechilor scandinavi. Mitologia nordica este o traditie culturala veche precum cea Greco-Romana, Indiana, Chineza sau Tibetana si un domeniu provocator.

In anumite aspecte, astrologia vechilor nordici prezinta cateva puncte comune cu cea greco-romana, dar sunt si diferente majore:

• Este bazata pe cele 24 simboluri nordice, denumite rune
• Cele 8 case sunt formulate in functie de sistemul solar pagan, care descrie traseul zilnic si anual al soarelui
• Energiile planetelor sunt foarte echilibrate din punct de vedere masculin si feminin.

In astrologia vechilor scandinavi, planetele sunt sursele de energie pentru horoscopul natal, asa cum ele sunt si in astrologia greco-romana. Totusi, in astrologia nordica, aceste energii sunt descrise ca zeitati nordice. Odin de sex masculin (Luna) si Freyja de sex feminin (Soarele) sunt cele mai importante zeitati, si cele care joaca cel mai important rol in viata noastra. Spre deosebire de astrologia greco-romana, la nordici, fortele feminine si masculine sunt in perfect echilibru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Astrologia nordica se bazeaza pe anumite puncte aflate pe traiectoria lunii si care sunt considerate surse de energie care influenteaza individul. Acestea combina energia lunii si a soarelui. In astrologia vechilor nordici, casele zodiacale sunt cele care influenteaza caracteristicile unui individ si nu planetele, ca in astrologia clasica.

 

 Zeul Odin, foarte important in mitologia nordica, domina palatul Gladsheim (Casa luminoasa). Acest taram corespunde zodiei Berbecului (21 martie – 19 aprilie). Odin era zeul tata al tuturor zeilor si al tuturor barbatilor. Odin este un zeu al magiei si al intelepciunii, al inteligentei si al invatarii, iar taramul sau este dominat de aceste energii. In consecinta, acestea vor fi si caracteristicile celor nascuti sub influenta casei luminoase a lui Odin. Element arhetipal: Focul. Culoare specifica: rosu.

Zeita Skadi locuia in Thrym-heim (Castelul Gigantului). Acest loc corespunde zodiei Taurului (20 aprilie – 19 mai). Skadi era sotia Zeului marii Njörd, insa mariajul lor a esuat fiindca Skadi a preferat sa ramana pe taramul tatlui sau, in munti. Intoarsa aici, il va lua de sot pe Zeul Iernii, Ulle. Skadi era intruchiparea iernii. Cei dominati de casa Thrym-heim sunt puternici si temperamentali, independenti si pasionali. Ei vor face orice pentru a-si atinge obiectivele, asemeni zeitei care domina taramul lor. Element arhetipal: Pamantul. Culoare specifica: Galben.

Zeul Balder, Zeul Luminii domina taramul Breidablik, aceasta casa corespunde in zodiacul greco-roman, zodiei Gemenilor (20 mai – 201 iunie). Zeul Balder era un zeu care iubea somptuosul. Avea cea mai mare corabie construita vreodata si cel mai frumos palat. Baldar era un zeu al fericirii, luminii, al primaverii si al pacii, caracteristici pe care le-a imprumutat si taramului sau. Cei dominati de casa zodiacala a lui Balder sunt considerati a fi generosi si puternici.  Element arhetipal: Aerul. Culorile lor dominante sunt rosul si albastrul.

Zeul Heimdall locuia in Himinbjorg (Castelul din Ceruri). Acest zeu avea o datorie sacra, fiind recunoscut ca gardian al podului curcubeu care facea legatura intre lumea zeilor si cea a oamenilor. Castelului din Ceruri ii corespunde Zodia Racului (21 iunie – 22 iulie). Cei influentati de casa lui Heimdall sunt ageri la minte si foarte rabdatori. De asemenea, au un ridicat simt al responsabilitatii, asemeni zeului care a pazit cu strasnicie curcubeul. Heimdall era foarte chipes. Dintii lui erau facuti din aur si de aceea a capatat porecla „Dinte de Aur”. Element arhetipal: Apa. Culoare: Indigo

Foto int pagina 1: By Barandash Karandashich /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri