29 Mai 2012 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Mitologia vechilor scandinavi este un domeniu fascinant, fabulos. Cele mai frumoase povesti ale prezentului sunt inspirate de atmosfera mitologica nordica. Zeii nordului ne privesc si astazi, de printre stele... lasandu-si amprenta asupra destinului nostru.

Zeita Freyja sau Freya (Soarele) domina cu maiestate Fokvangr. Freyja era considerata Zeita Iubirii si a Frumusetii, dar in acelasi timp era o zeita razboinica si de asemenea era inzestrata cu o mare intelepciune si magie. Vechii scandinavi o venerau si o numeau "Regina" sau "Doamna". De altfel, in vremurile vechilor scandinavi, femeile puteau indeplini anumite functii si erau venerate, asemeni acestei zeitati speciale. Cuvantul german „frau” provine de la numele acestei zeite. Pisica este simbolul ei sacru. Taramului ei Fokvangr corespunde zodiei Leului ( 23 iulie – 21 august) Fokvangr este taramul eroilor decazuti. Cei dominati de casa zodiacala a acestei zeite sun dominati de toate calitatile ei exceptionale. Element arhetipal: Focul. Culori dominante: verde si rosu.

Foto: By delcarmat /Shutterstock
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Semnului zodiacal Fecioara (22 august – 22 septembrie) ii corespunde, in zodiacul vechilor nordic taramul splendorii – Glitner. Glinter era patronat de catre Forseti, zeul Justitiei si al Adevarului. Fiul lui Balder, Zeul Luminii si a Zeitei Nanna, zeita puritatii imaculate. Forseti era cel mai intelept dintre zei si cel mai bland, de aceea ceilalti zei i-au daruit un palat stralucitor. Acest palat avea un acoperis de argint si piloni de aur, iar stralucirea sa putea fi remarcata de la mari departari. Persoanele dominate de casa zodiacala a zeului Forseti sunt firi gentile si in acelasi timp justitiare, iubitoare de frumos si cu un simt al valorii foarte dezvoltat. Eement arhetipal: Pamantul; Culoare dominanta: Auriu.

Njord, era considerat stapanul vantului si al fertilitatii si patron al negustorilor de la mare. El era stapanul taramului Noatun, care corespunde in zodiacul clasic, zodiei Balantei (23 septembrie – 22 octombrie). Cei influentati de casa lui Njord sunt romantici si visatori. In acelasi timp au tendinta de a fi dominatori si de a ordona. Culorile acestor nativi sunt negrul si albastrul. Elementul arhetipal: Aerul.

 
Vidar stapanea teritoriul Landvidi (Pamantul Alb); aceasta casa zodiacala corespunde Scorpionului (23 octombrie – 21 noiembrie) in horoscopul clasic. In panteonul vechilor nordici, Vidar era fiul lui Odin si a gigantei Grid. Este zeul tacerii si al razbunarii. Cei dominati de casa lui Vidar sunt firi misterioase si taciturne, uneori chiar, razbunataoare. Lupata pentru cauze nobile. In mitologia nordica, Vidar este cel care il va ucide pe cainele Fenrir, cel care il omoara pe tatal sau Odin. In noua lume, Vidar va deveni un zeu dominant. Element arhetipal: Apa. Culori specifice: maro si negru

Zeului nordic Ullur ii corespunde casa zodiacala Ydalir, echivalentul zodiei Sagetator (22 noiembrie – 21 decembrie). Este o zodie a focului, a fortei, iar culorile care ii corespund sunt rosul si galbenul. Zeul Ullur era un zeu al vanatorii, de aceea, celor nascuti in casa zodiacala Yadlir le este specific un caracter aventuros si in acelasi timp misterios. Element arhetipal: Focul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri