22 Mai 2012 publicat în Lifestyle 37 share-uri

Pentru sceptici, dar si pentru cei care cred in Dumnezeu, un text extraordinar care merita citit!

Studentul: Lucrati cu premisele dualitatii, dle profesor. Sustineti si cautati sa demonstrati ca exista viata, apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Vedeti conceptul de Dumnezeu ca pe ceva finit, ceva pe care il putem masura. Dle profesor, stiinta nu poate nici macar explica ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, insa nu le-a vazut, cu atat mai putin nu a inteles pe deplin vreuna din ele. Sa vezi moartea ca pe opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu poate exista ca un lucru substantial. Moartea nu este opusul vietii. Doar absenta ei.

Acum…spuneti-mi, dle profesor, ii invatati pe studentii dvs ca au evoluat dintr-o maimuta?

Profesorul: Daca te referi la procesul evolutiei naturale, da, sigur, ii invat.

Studentul: Ati observat vreodata evolutia cu proprii ochi, dle profesor?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

(Profesorul da din cap zambind, incepand sa inteleaga incotro se indrepta demonstratia elevului.)

Studentul: Din moment ce nimeni nu a observat procesul de evolutie in desfasurare si nici nu poate demonstra ca el continua inseamna ca nu le predati studentilor ceva in care credeti, nu-i asa? Asta va face un predicator si nu un om de stiinta, nu-i asa, dle profesor?

(In amfiteatru se produce zarva si rumoare.)

Studentul catre cei prezenti: Este vreunul de aici care a vazut vreodata creierul profesorului?

(Toti studentii din amfiteatru izbucnesc in ras.)

Studentul: Este cineva care a vazut vreodata creierul Profesorului? Este cineva care a simtit, a atins sau a mirosit creierul profesorului? Se pare ca nimeni nu a facut asa ceva… Prin urmare, conform Regulilor Empirice, Stabile si Demonstrabile, stiinta spune – cu tot respectul, dle profespr - ca nu aveti creier. Cu tot respectul, dle, cum putem atunci sa credem in prelegerile dvs?

Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

(Studentii tac malc. Profesorul se holbeaza la student. Fata sa este impenetrabila.)

Profesorul: Cred ca va trebui pur si simplu sa crezi in ele…

Studentul: Corect, dle profesor. Asa este! Legatura dintre om si Dumnezeu este Credinta (a crede). Credinta este tot ceea ce tine lucrurile vii si in miscare.

P.S. Se spune ca studentul respectiv era nimeni altul decat Einstein

…desi noi spunem ca NU. Se spune ca Albert Einstein insasi a scris aceasta conversatie ce a fost publicata in 1921 in cartea sa “God versus Science”. Nu exista o asemenea carte scrisa de Einstein. Nu exista nicio dovada ca Einstein a purtat niciodata o astfel de conversatie cu vreunul din profesorii sai. Pe de alta parte, Einstein nu era ceea ce am numi un om profund religios, nici nu avea o incredere oarba in existenta lui Dumnezeu.

Foto fr si main: By vitstudio /Shutterstock

Împreună în arte și simțiri Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Garbo iti recomanda si articolul:

Joc: 20 de citate din Albert Einstein, pentru prieteni!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri