22 Mai 2012 publicat în Lifestyle 37 share-uri

Pentru sceptici, dar si pentru cei care cred in Dumnezeu, un text extraordinar care merita citit!

Profesorul: Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pentru a identifica si examina lumea din jurul tau. Spune-mi, fiule, l-ai vazut vreodata pe Dumnezeu?

Studentul: Nu, dle. Nu l-am vazut.

Profesorul: Spune-ne atunci… L-ai auzit vreodata pe Dumnezeu?

Studentul: Nu, dle.

Profesorul: L-ai simtit vreodata pe Dumnezeul tau, l-ai gustat, l-ai mirosit? Ai avut vreodata vreo perceptie senzoriala a lui Dumnezeu daca e vorba de-asa?

Studentul: Nu, domnule. Ma tem ca nu.

Profesorul: Cu toate acestea, tot crezi in Dumnezeu?

Studentul: Da, dle.

Profesorul: Conform Regulilor sale Empirice, Testabile, Demonstrabile, stiinta considera ca Dumnezeu nu exista. Ce spui de acest lucru, fiule?

Studentul: Nimic. Tot ceea ce am este credinta mea. Eu cred in Dumnezeu.

Profesorul: Da, credinta. Aceasta este problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Studentul: Dle profesor, exista un asemenea lucru precum caldura?

Profesorul: Da, exista.

Studentul: Exista un asemenea lucru precum frigul?

Profesorul: Da.

Studentul: Nu, dle profesor. Nu exista.

(In amfiteatru se face o liniste deplina)

Studentul: Dle profesor, poti avea multa caldura, chiar si mai multa caldura, supercaldura, megacaldura, prea putina caldura sau caldura deloc. Insa nu avem nimic numit frig. Putem sa atingem 456 de grade sub 0, ceea ce inseamna zero caldura, insa nu putem ajunge mai departe de atat. Nu exista un asemenea lucru precum frig. Frigul este doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura este energie. Frigul nu este opusul caldurii, dle profesor, ci absenta caldurii.

(In amfiteatru domneste in continuare o tacere de mormant.)

Studentul: Dar ce spuneti despre intuneric, dle profesor? Exista un asemenea lucru precum intuneric?

Împreună în arte și simțiri Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Profesorul: Da. Ce este noaptea daca nu exista intuneric?

Studentul: Va inselati din nou, dle profesor. Intunericul nu este ceva, este absenta a ceva. Poti avea lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, insa daca nu ai deloc lumina constanta, nu ai nimic si numesti atunci acest nimic intuneric, nu-i asa? In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, ei bine… am putea face ca intunericul sa fie mai intunecat, nu-i asa?

Profesorul: Ce vrei sa ne demonstrezi, tinere?

Studentul: Dle profesor, parerea mea este ca premisele dvs filozofice sunt gresite.

Profesorul: Gresite? Poti sa explici de ce?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri