11 Mai 2012 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Experienta aproape de moarte este una dintre cele mai fascinante teme pentru neurologi, parapsihologi si una dintre cele mai curioase intrebari pentru oamenii din intreaga lume, inca din cele mai vechi timpuri: Ce se intampla cu noi, atunci cand trecem in 'nefiinta'?

Experienta aproape de moarte provoaca neurostiinta traditionala

Studiile stiintfice ale trecerii, care s-au desfasurat in ultimele decade indica faptul ca activitati mentale intense pot fi experimentate, indiferent de restul corpului, intr-un moment cand functionarea organismului pare pusa in pericol sau este aproape absenta (de exemplu in cazul atacurilor de cord).

Descoperirile din ultima perioada privind acest subiect revolutioneaza neurostiinta traditionalista care arata ca mintea si constiinta ar fi total dependenta de functionarea organismului. In schimb, oamenii care au trecut prin astfel de stari vorbesc despre triri foarte intense, ganduri complexe si amintirea unor informatii veridice despre ceea ce ii inconjura in acea stare de desprindere de corpul lor.

Aceleasi studii mai arata ca dupa moartea fizica, mintea si constiinta si-ar continua existenta la un nivel transcendent al realitatii, care in mod normal este ascuns sau inaccesibil simturilor noastre pamantene.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Aceasta viziune este in mod evident incompatibila cu teoriile materialiste care considera ca tot ceea ce exista in lumea materiala este realitatea. Exista insa o multime de sceptici ca

re neaga astfel de experiente, ei considerandu-le doar rodul imaginatiei...

Cu toate acestea, gandindu-ne la toate traditiile spirituale ale lumii, stim foarte clar ca practicanti ale diverselor forme de meditatie sau spiritualitate din intreaga lume, au trait momente de iesire in afara corpului si intalnirea cu Divinitatea...

Ramane la aprecierea fiecaruia dintre noi daca vrem sau nu sa luam in considerare astfel de relatari ale intalnirii cu moartea si a trairilor asociate cu aceasta experienta.


Foto pg. 1 si home page: shutterstock_65641066; 03/21/2011

Foto pg. 2: shutterstock_7226427; 03/28/2011

Foto pg. 3 si home page: shutterstock_28820872; 05/07/2012

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri