11 Mai 2012 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Experienta aproape de moarte este una dintre cele mai fascinante teme pentru neurologi, parapsihologi si una dintre cele mai curioase intrebari pentru oamenii din intreaga lume, inca din cele mai vechi timpuri: Ce se intampla cu noi, atunci cand trecem in 'nefiinta'?

„ Am avut o interventie chirurgicala pe cord, la Spitalul Stanford dimineata. In aceeasi seara, familia a venit sa ma vada. Sotul meu iesea pe usa iar fiica mea isi lua ramas-bun, cand am simtit o durere ascutita in piept. I-am spus lui Toni sa cheme asistentele.

Pana in momentul cand au sosit acestea, durerea mea era deja severa... Apoi, a incetat s ama mai doara si am simtit cum incep sa plutesc si puteam sa ii vad pe medici si asistentele in jurul corpului meu spunand <<nu are puls, nu are puls>>. Eu intrasem in cea mai frumoasa albeata (nicaieri in lume nu mai vazusem albul care era atunci in jurul meu). Nu exista cuvinte in vocabularul nostru pentru a descrie albul acela si sentimentul acela de fericire imensa pe care am simtit-o atunci. Nu ii mai simteam pe doctori sau pe asistente ca ma ating, era ca si cand ei isi faceau treaba pe corpul altcuiva.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!
De atunci vreau mereu sa retraiesc acele sentimente, mai ales cand trec prin perioade grele. Experienta nu a avut nimic asemanator cu sentimentul lesinului, al somnului sau al visului.

Sufar cand oamenii carora le povestesc cele intamplate spun ca e totul in mintea mea sau ca are de-a face cu credintele mele religioase. Cum isi explica faptul ca doctorii nu imi mai gaseau pulsul si presiunea sangelui? Am auzit foarte clar cand asistenetele spuneau ca nu mai am puls.

Cand am stat de vorba cu celelalte paciente care erau cu mine in salon, mi-au povestit ca intr-adevar, au crezut ca nu mai sunt in viata. Una dintre ele mi-a povestit cum a inceput sa spuna o rugaciune, strangandu-si matania in pumn.

Ca sa revin la acel moment de incredibila fericire cand eram inconjurata de alb, cand nimic nu ma durea, cand nu imi era nici frig, nici cald, am auzit pe cineva strigand „Doamna Jensen, Doamna Jensen” si apoi m-am simtit intorcandu-ma in corpul meu.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Apoi, am trait sentimentul ca acea experienta m-a ajutat sa imi intaresc credinta in Dumnezeu. Si imi pare rau pentru oamenii care nu au credinta in Dumnezeu. El m-a ajutat mereu, mi-a fost alaturi si in final mi-am dorit sa triesc mai departe pentru El. Incerc sa nu ranesc pe nimeni si sa fiu o persoana buna si sa ii ajut pe ceilalti asa cum pot. Nu imi mai e frica de moarte (cuvantul asta este gresit; atunci m-am simtit cu mult mai vie decat acum).

Pana acum ni s-a spus ca moartea este ceva de nedorit, dar acum stiu ca este ceva minunat. Can oamenii trec de partea cealalta, ma bucur foarte tare pentru ei dar imi pare rau pentru cei ramasi care sufera si care le simt lipsa. Cand mi s-a intamplat mie, aveam putin peste 30 de ani, iar acum am 64 de ani si nu sunt pregatita sa mor, vreau sa ma bucur de nepotii mei si de familia mea inca putin. M-am schimbat dupa acea experienta, am presimtiri acute inainte sa se intample ceva si o mare credinta in Dumnezeu. Am citit cateva dintre ideile Sylviei Browne despre experienta aproape de moarte, iar ceea ce am trait eu, ca si multi altii pare a fi inceputul mortii”.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri