30 Martie 2012 publicat în Lifestyle 20 share-uri

Indiferent ca avem ochii albastri, verzi sau caprui, nuanta pe care o posedam spune mai multe decat credem despre propria personalitate...

Ochii, imaginea reflectata a personalitatii noastre.

Culoarea ochilor reflecta individualitatea si depinde in intregime de conformatia genetica a fiecarui individ in parte. Cantitatea si tipul de pigment din iris “creeaza” culoarea pe care o vor avea ochii nostri. La oameni, categoriile de baza sunt caprui, albastru si verde. Cei mai comuni sunt ochii caprui (datorita naturii dominante genetic), urmati de ochii albastri si apoi de cei verzi. Alte culori sunt combinatii ale acestor pigmenti de baza prezenti in iris. Astfel, pe langa cele trei culori de baza, ochii nostri pot fi negri (in special cei ai asiaticilor si americanilor nativi), caprui deschis, gri sau chiar violet (cazuri intalnite doar la europeni si descendentii acestora).

Pe parcursul anilor, oamenii de stiinta si-au dat seama ca ochii reflecta trasaturi de personalitate ale indivizilor prin culoare. In consecinta, ochii caprui simbolizeaza inteligenta, ochii albastri - caracterul bland, iar ochii verzi - personalitate inselatoare (Ochii verzi niciodata sa nu-i crezi). Legatura dintre culoarea ochilor si personalitate i-a uimit pe oamenii de stiinta si le-a dat un imbold pentru a face cercetari mai amanuntite, diferite observatii si studii scotand la iveala informatii extrem de interesante. De exemplu, persoanele cu ochii de culoare inchisa au abilitatile sociale si comunicationale mult mai dezvoltate decat cele cu ochii de culoare deschisa, pe cand o persoana cu ochii albastri va fi intotdeauna un strateg mai bun decat una cu ochi caprui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Ochii - personalitate prin culoare.


Ochii albastri

Ochii albastri sunt cei mai atragatori. Deoarece gena care genereaza aceasta culoare este recesiva, bebelusii cu ochi albastri se nasc din ce in ce mai rar. Fiind cea mai deschisa nuanta de culoare a privirii, aceasta atrage atentia extrem de usor, oamenii cu ochii albastri fiind considerati sensibili, adorabili si atragatori. Ca si companie, persoanele cu aceasta culoare de ochi sunt extrem de placute, politicoase si energizante. Pot aduce cu usurinta zambetul pe fetele celor din jur la fel cum, in situatii tensionate, isi pastreaza calmul si analizeaza clar problemele.

Ochii de culoare albastru deschis sunt in general detinuti de persoane care adora pacea, in timp ce ochii de culoare albastru intens indica o personalitate intensa, insa si spirituala.

Ochii verzi

Ochii verzi sunt extrem de rari si au nuante hipnotizante, proiectand asupra celor din jur mister si o personalitate rebela. Persoanele cu aceasta culoare de ochi au un caracter puternic si sunt lideri innascuti. Pot percepe cu usurinta puncte diferite de vedere si aplaneaza cu succes orice conflict. Trasatura definitorie a celor cu ochii verzi este modul direct in care spun lucrurilor pe nume.

Extrem de afectuosi cu persoanele dragi, cei cu ochii verzi se apropie greu de oameni noi, importanta pentru ei fiind increderea in celalalt.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri