Gesturile pe care o persoana fumatoare le face, atitudinea corpului, expresia fetei, maniera de a fuma, toate acestea spun multe despre felul de a fi al persoanei respective, despre ceea ce gandeste si despre maniera in care vrea sa fie perceputa de catre cei din jur.
Fumatul propriu-zis al tigarii si personalitatea

In studiul sau “Cartea gesturilor”, Peter Collett afirma ca felul in care fumeaza o persoana este legat de mai multe aspecte ale personalitatii. “Persoanele de tip A, adica indivizii competitivi si nerabdatori, nu difera neaparat de persoanele de tip B, indivizi cooperanti si rabdatori, din punct de vedere al numarului de inhalari sau al volumului de aer care trece prin plamani. Dar persoanele de tip A tin fumul in plamani cam 70% mai mult decat persoanele de tip B. Acest lucru permite persoanelor tip A, care sunt mai anxioase, sa se linisteasca”. De asemenea, felul in care o femeie fumeaza atunci cand se afla in societate releva multe despre caracterul sau. De exemplu, femeilor care sufla fumul in fata partenerului le place sa domine, fiind personalitati mai dure, cele care au obiceiul de a expira fumul in jos sunt personalitati carora nu le place sa iasa in evidenta, iar cele care sufla fumul din coltul gurii in lateral au tendinta de a se subaprecia.

Studii psihologice au demonstrat ca exista anumite diferente temperamentale intre persoanele fumatoare si cele care nu fumeaza. Se pare ca persoanele care fumeaza se inscriu in categoria personalitatilor extravertite, sunt mai impulsive si isi stapanesc mai greu imboldurile, in timp ce nefumatorii apartin de regula personalitatilor introvertite. Bineinteles ca aceasta constatare nu este o regula ce poate fi aplicata in majoritatea cazurilor. Si introvertitii pot fi fumatori inraiti, si extravertii pot fi nefumatori. De asemenea, personalitatilor introvertite care se apuca de fumat le este mai usor sa se dezbare de acest obicei decat celor extravertite. Obiceiul fumatului a devenit un mijloc de interactiune sociala prin care extravertitii incearca sa atraga simpatia persoanelor cu care intra in contact.

Gesturi executate in ritualul seducerii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri