Femeile de astazi tind sa acorde din ce in ce mai multa importanta relatiilor sexuale, clasificand actul sexual drept o conditie esentiala in stabilirea unei relatii reusite.
Da, este adevarat. Femeile de astazi tind sa acorde din ce in ce mai multa importanta relatiilor sexuale, clasificand actul sexual drept o conditie esentiala in stabilirea unei relatii reusite. Acestea au fost concluziile unui studiu efectuat recent in Franta. Fragmente din “Studiul asupra sexualitatii in Franta” ce cuprinde 600 de pagini au fost publicate in Le Nouvel Observateur. In cadrul acestui studiu au fost intervievate 12.000 de persoane, interviurile fiind realizate in perioada 2005-2006 cu persoane apartinand tuturor categoriilor de varsta. In studiu se mentioneaza faptul ca femeile franceze devin din ce in ce mai receptive in ceea ce priveste obiceiurile lor sexuale, in timp ce unul din cinci barbati francezi nu prezinta nici cel mai mic interes fata de actul sexual. Conform studiului intreprins de catre Agentia Franceza de Cercetare, sprijinit de guvern, femeile din ziua de astazi au de doua ori mai multi parteneri sexuali decat aveau in anul 1970.

Se pare ca au avut loc anumite modificari in mentalitatea ambelor sexe, una dintre cele mai mari schimbari in acest sens inregistrandu-se in cadrul comportamentului sexual masculin si feminin. Diferentele dintre comportamentul sexual al femeilor si al barbatilor aproape s-au estompat, femeile manifestand un comportament similar cu cel al barbatilor. Daca in 1970, 68% dintre femeile franceze au declarat ca au un singur partener sexual, in 1992 procentul femeilor cu un singur partener a scazut la 43, pentru ca in 2006 sa ajunga la 34. In 1970, femeile franceze aveau in medie doi parteneri sexuali, in timp ce astazi numarul mediu de parteneri sexuali pe care ii are o femeie este cinci. In schimb, numarul partenerelor sexuale pe care le au barbatii a ramas constant pe o perioada de patru decenii. Acestia au in medie aproximativ 13 partenere.

In studiu se precizeaza ca femeile tinere de astazi isi incep viata sexuala la fel de timpuriu ca si barbatii. In 1950, s-a constatat ca femeile isi incepeau viata sexuala cu doi ani mai tarziu decat barbatii, iar astazi acesta diferenta de doi ani s-a redus la patru luni. Media varstei la care femeile au primele relatii sexuale este 17. De asemenea, se pare ca femeile de astazi au o activitate sexuala mai indelungata decat inainte. Astazi, 9 din 10 femei cu varsta de peste 50 de ani au o viata sexuala activa in comparatie cu anul 1970, cand doar jumatate din femeile apartinand aceleiasi categorii de varsta aveau o viata sexuala activa. “Anticul sablon reprezentand barbatul ca pe un adevarat predator in timp ce femeia asteapta nerabdatoare intorcerea triumfatoare a barbatului este pe cale de disparitie”, se afirma ironic in Le Nouvel Observateur.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri