Gesturile pe care o persoana fumatoare le face, atitudinea corpului, expresia fetei, maniera de a fuma, toate acestea spun multe despre felul de a fi al persoanei respective, despre ceea ce gandeste si despre maniera in care vrea sa fie perceputa de catre cei din jur.
Gesturile fumatorilor tradeaza identitatea sexuala

La o privire mai generala, maniera de a fuma a femeilor nu difera foarte mult de cea a barbatilor: fumul de tigara este inhalat la intervale asemanatoare, durata fumatului este in medie aceeasi, iar fumul este tras in piept cam de acelasi numar de ori. Se pare insa ca barbatii au tendinta de a tine fumul de tigara in plamani pentru o perioada de timp mai indelungata decat femeile, cantitatea de nicotina inhalata fiind mai mare la barbati decat la femei. De asemenea, femeile efectueaza miscari si gesturi de manipulare a tigarilor intr-un mod diferit de al barbatilor. Gesturile femeilor sunt de obicei mai elegante, mai gratioase, mai subtile... De aceea, pozitia in care tigara este tinuta intre degetul aratator si cel mijlociu, ambele degete -tinute intinse, desi nu foarte usor de realizat, este preferata uneori de multe femei, fiind considerata ultrafeminina.

Distanta tigarilor fata de de baza degetelor, felul in care este pozitionata palma sau incheietura mainii, reprezinta particularitati ce determina o oarecare distinctie intre cele doua sexe. Barbatii au tendinta de a pozitiona mana in care isi tin tigara aproape lipita de trup, cu incheietura dreapta, indoind degetele usor inspre interiorul palmei si rareori spre exterior. De cele mai multe ori, incheiatura mainii este rigida, mainile sunt pozitionate in jos, iar degetele indoite. Femeile, in schimb, pozitioneaza mana intr-un mod diferit. La femei, vom observa ca la mana cu care este tinuta tigara, de obicei degetele sunt drepte, neindoite, palma este expusa mai mult, mana tinuta la o distanta cat mai mare de corp. Si in timp ce pozitionarea mainii la barbati denota o atentie sustinuta si sporita, pozitionarea mainii la femei tradeaza sensibilitate. Barbatii tin incheietura dreapta, in timp ce incheiatura mainii unei femei este mai flexibila. De cele mai multe ori, femeile isi pozitioneaza mana astfel incat sa atraga atentia asupra incheieturii, una dintre cele mai reprezentative si feminine parti ale corpului. In limbajul trupului, expunerea ostentativa a incheieturii mainii denota intentia clara de a seduce si de a cuceri. Diferenta intre sexe este tradata si de felul in care are loc stingerea tigarii. Barbatii pur si simplu o sting cu putere, strivind-o cu ajutorul degetului mare, in timp ce femeile sting tigara delicat, apasand-o usor. In timpul in care are loc acest ritual, femeile isi tin degetul aratator intins, in vreme ce barbatii tin aratatorul mai flexibil.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri