Copiii se ghideaza dupa instinct fara sa ezite. Sunt nerabdatori sa comunice, curiosi, iar viata ii entuziasmeaza. Desi copiii inca au multe de invatatat despre lumea in care traim, doar observandu-i putem fura cateva lectii de viata de la ei.

1. Traieste-ti viata spontan

De bine sau de rau, copiii nu planifica nimic din ceea ce vor face. Ei isi traiesc viata spontan, explorand la maximum fiecare moment pe care aceasta il ofera. Ar fi prostesc totusi, ca noi adultii sa spunem ca nu trebuie sa ne planificam timpul. Totusi, nu trebuie sa ignoram niciodata oportunitatile ce apar in fata noastra in momente deloc planificate pe parcursul vietii.

2. Miscarea poate fi amuzanta.

Copiii fac miscare tot timpul, nu deoarece asa este sanatos, ci pentru ca este amuzant. Ei practica sporturi, se catara in copaci, se joaca diferite jocuri etc. Din nu stiu ce motiv, noi, adultii, am uitat ca miscarea inseamna distractie si relaxare. Pentru o viata mai sanatoasa trebuie doar sa descoperim ce activitate fizica ne place si vom observa schimbarea.

3. Pastreaza-ti mintea deschisa spre nou.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil

Copiii sunt deschisi catre tot ce are lumea si viata de oferit. Mintea lor judeca bazandu-se pe experienta deoarece sunt foarte putini factori exteriori ce le-au influentat sau chiar otravit gandirea si astfel sunt intotdeauna pregatiti sa încerca lucruri noi. Adultii, in schimb, devin creaturi ale rutinei care “se sperie” de orice nu le este familiar. Din pacate insa, asa se indeparteaza de numeroase oportunitati pe care viata le are de oferit.

4. Alti oameni pot observa o anumita abilitate pe care o detii inaintea ta.

De obicei, copiii nu se pricep sa isi descopere singuri talentele ori abilitatile. Parintele sau mentorul este cel care le observa si indreapta copilul spre directia corecta. La fel, si adultii pot sa nu fie constienti de darurile lor naturale pentru ca atunci cand facem ceva in mod natural avem tendinta sa nu ii acordam mare importanta. Prietenii, familia, colegii sau superiorii pot recunoaste mai usor decat noi talentele mostenite si abilitatile inaintea noastra.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

5. Foloseste-ti imaginatia.

Copiii se pot distra ore la nesfarsit cu un bat de lemn si imaginatia lor proprie. Ei isi folosesc imaginatia pentru a descoperi lucruri noi atat in ei, cat si la universul ce ii inconjoara. Imaginatia este cea care ne hraneste visul si curiozitatea, iar daca nu reusim sa o mentinem mereu vie, nu ne vom vedea niciodata visele implinite.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri