Copiii se ghideaza dupa instinct fara sa ezite. Sunt nerabdatori sa comunice, curiosi, iar viata ii entuziasmeaza. Desi copiii inca au multe de invatatat despre lumea in care traim, doar observandu-i putem fura cateva lectii de viata de la ei.

6. Exprima-ti sentimentele.

Copii “isi poarta” sentimentele pe fata, in vazul tuturor. Nu trebuie niciodata sa ghicim daca sunt fericiti, tristi, furiosi sau indiferenti. Aflam raspunsul singuri doar uitandu-ne la ei. Pe de alta parte, adultii isi ascund sentimentele de persoanele din jur, devenind astfel aproape imposibil sa le descifram reactiile sau sa determinam ce simt cu adevarat. Deschiderea in fata semenilor si exprimarea sentimentelor nu numai ca usureaza comunicarea, dar ne ajuta si sa fim mai sinceri in viata cu propria persoana, dar si cei dragi.

7. Incepe fiecare zi cu entuziasm.

Copiii se ridica din pat in fiecare dimineata cu o stare de entuziasm si atitudine pozitiva. Abia asteapta sa inceapa o noua zi! Se bucura ca isi traiesc viata si accepta noile experiente ce ii asteapta asa cum sunt ele, mai bune sau mai rele. Ca adulti, trebuie sa ne amintim faptul ca viata ne ofera mult mai multe recompense daca acceptam tot ceea ce ni se intampla cu bratele deschise. Nicio zi nu va fi la fel ca cea dinaintea ei, asadar, sa nu o irosim!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

8. Fii sincer si spune lucrurilor pe nume.

Dupa cum am afirmat si mai devreme, copiii nu isi ascund emotiile si sentimentele, sunt intotdeauna sinceri. Ei isi spun punctul de vedere in momentul in care ceva ii deranjeaza sau ii bucura extrem de tare. Sinceritatea in combinatie cu o comunicare deschisa ne ajuta sa ne construim un caracter mai puternic, sa ne lasam mai greu influentati si sa avem grija de relatiile cu semenii. In viata, oricine te va asculta atat timp cat are incredere ca ii vorbesti onest, din inima.

9. Urmeaza-ti curiozitatea!

Copiii se lasa constant antrenati de curiozitate in cautarea necunoscutului. Curiozitatea le ghideaza educatia si le influenteaza drumul in viata. Daca noi, adultii, reusim sa se urmam curiozitatea, ne vom largi orizonturile si vom face descoperiri personale interesante la care nu ne-am fi asteptat niciodata.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri