Haideti sa descoperim impreuna interesantele simboluri pe care le ascunde planeta Venus, cea care a personificat Zeita Dragostei si a creat un adevarat mister in jurul sau de-a lungul generatiilor din diferite culturi.

Lebada: Lebada simbolizeaza dragostea, puritatea si gratia, fiind asociata cu zeita Venus (Afrodita, Ishtar, Astarte etc.). La randul sau, lebada este asociata si cu apa, plutind usor pe valurile emotiilor. Lebada reprezinta si dualitatea lui Venus fiind o creatura de apa (cercul), dar si de pamant (crucea).

Planeta Venus si asocierile ei cu pietre pretioase:

Safirul – Imbunatateste circulatia sangelui, “aprinde” organismul, corpul.

Smaraldul – Ajuta la o vindecare mai rapida si ne ajuta sa devenim mai intelepti, mai inspirati.

Jadul – Protejeaza impotriva raului si aduce stabilitate materiala.

Peruzeaua – imbunatateste receptivitatea, atractia personala si protejeaza impotriva raului.

Planeta Venus si asocierea ei cu diferite plante:

Trandafirul: Din motive evidente, zeita Venus este asociata cu trandafirul ce simbolizeaza frumusetea, vitalitatea, pasiunea si dragostea.

Palmierul: La fel ca si Venus, palmierul este considerat un simbol al fertilitatii. Mai mult, “coroana” sa seamana cu o stea, iar orbita pe care se misca planeta Venus formeaza o pentagrama perfecta.

Scorusul: Si aceasta planta formeaza o pentagrama prin dispunerea fructelor sale. Mai mult, ea simbolizeaza echilibrul si armonia unificarii.

Marul: Asociat de multe ori cu Venus, marul poarta cu sine, prin simbolistica, dragostea, romantismul, frumusetea, aprecierea artei, a poeziei. De asemenea, marul semnifica fertilitatea si protectia.

Crinul: Datorita conotatiilor sale ce simbolizeaza puritatea, dragostea si frumusetea, crinul este perfect pentru a fi asociat cu aspectele lui Venus.

Planeta Venus – alte simboluri si asocieri:

Pentagrama este simbolul planetei Venus datorita miscarii sale de orbita. Dureaza patru ani ca planeta sa faca un ciclu complet al pentagramei. Astfel, acest semn a ajuns sa simbolizeze armonia, dragostea si uniunea perfecta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri