Haideti sa descoperim impreuna interesantele simboluri pe care le ascunde planeta Venus, cea care a personificat Zeita Dragostei si a creat un adevarat mister in jurul sau de-a lungul generatiilor din diferite culturi.

• Relatiile

• Unificarea opusurilor (Animus si Anima)

Venus are o simbolistica puternica si datorita zeitei romane ce poarta acelasi nume (Afrodita in mitologia greaca) a carei prezenta provenea din marea spumeganda. Valurile gentile de apa au purtat-o pe Venus catre destinatia ei finala, Cipru, unde se spune ca si-a primit puterile legate de dragoste.

Interesant este si faptul ca Venus este simbolul alchimic pentru cupru, exportat in cantitati mari din Cipru. Venus simbolizeaza astfel si lumina deoarece cuprul era utilizat in manufacturarea oglinzilor datorita proprietatilor sale de reflexie.

Din punct de vedere astrologic, Venus influenteaza zodiile Taur si Balanta. Ambele semne stiu sa aprecieze lucrurile frumoase, fiind personalitati ce admira stilul, eleganta si dragostea. Desi cateodata acest aspect nu este vizibil in viata lor, Taurul si Balanta vor pretui intotdeauna aceste lucruri ce ii vor motiva spre cunoastere.

Planeta Venus si asocierile ei cu animale:

Porumbelul: Deoarece insasi zeita Venus este asociata cu natura gentila si delicate a porumbelului ce, la randul sau, simbolizeaza dragostea, puritatea si renasterea.

Sarpele: Deoarece cuprul este asociat cu sarpele, insa impartaseste si aceleasi proprietati fizice cu planeta Venus. Sarpele poarta simbolismul senzualitatii, al creativitatii si al fertilitatii – toate fiind impartasite de Venus.

Soparlele (reptilele in general): Deoarece ele simbolizeaza natura duala a planetei Venus. Isi fac aparitia dimineata (cand rasare Eosphorus si dispar spre seara, cand apune Hesperus).

Vaca: Deoarece Venus este in relatie cu Taurul. Mai mult, vaca este un simbol sacru al fertilitatii pentru numeroase culturi din Antichitate. Interesant de stiut este faptul ca zeita Ishtar era venerata in timpurile antice in insula Cipru (sa nu uitam ca aceasta insula era exportatorul major de cupru al carui simbol alchimic era Venus). Mastile cu tauri erau adesea purtate in ritualurile de fertilitate antice din Cipru.

Pestele si scoicile: Potrivit mitului (si faimosului tablou al lui Botticelli) Venus a iesit din mare intr-o scoica. Astfel, creaturile apelor sunt simboluri pentru dragostea nemarginita asociata cu Venus.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri