7 Februarie 2012 publicat în Lifestyle 240 share-uri

Creierul uman este fascinant si intrigant, o provocare pentru oamenii de stiinta. Adesea, nici nu realizam capacitatile sale remarcabile. Adesea nu stim ce se intampla de fapt cu creierul nostru. Adesea nici oamenii de stiinta nu stiu.

Fiecare dintre noi acorda atentie in mod diferit. Lucrurile pe care o persoana le considera interesante pot diferi de lucrurile pe care o alta persoana le considera interesante. De ce? Lucrurile carora dam atentie sunt influentate de cultura, de experientele noastre anterioare, este de parere John Medina. “Indiferent de cine suntem, creierul acorda o mare atentie intrebarilor: “Pot sa mananc acest lucru?”, “Ma va manca?”, “Pot sa ma imperechez cu el?”, “Se va imperechea cu mine?”, “Am mai facut acest lucru inainte?”. Acordam atentie lucrurilor precum emotii, amenintari sau sex.

Stimularea emotionala are un impact pozitiv asupra creierului in procesul de invatare si memorare. “Audientele trebuie deconecate dupa 10 minute, insa le poti smulge inapoi povestind sau creand evenimente bogate in emotie”, se arata intr-un articol din revista squidoo.com, ce expune regulile creierului elaborate de John Medina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

“Creierul nu este capabil de multitasking. Putem sa mergem si sa vorbim in acelasi timp, insa atunci cand vine vorba de sarcini efectuate la un nivel inalt, pur si simplu nu putem sa o facem.”, spune Medina pe brainrules.net.

Creierul vrea ca noi sa intelegem ca avem nevoie de somn…

Vise, viziuni, mari inventii si solutii ingenioase au avut loc in timpul somnului. Nu au avut loc intamplator. Ne petrecem o treime din viata dormind. Trebuie ca somnul este extrem de important pentru existenta noastra. Somnul este pentru creier un accelerator al invatarii. Oamenii de stiinta au observat ca in timpul somnului neuronii din creier inregistreaza o activitate riguroasa. In timp ce trupul se odihneste, creierul este incredibil de activ, procesand idei noi si cunostinte. Foarte probabil ca somnul este o componenta extrem de important in existenta noastra din moment ce ne petrecem o treime din viata dormind. “Este foarte probabil ca fiinta umana are nevoie de somn pentru a putea INVATA de fapt.”, spune Medina pe brainrules.net.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri