Boboteaza: Superstitii si traditii fascinante la romani

12:01, 6 Ianuarie 2012 publicat în Lifestyle48 share-uri

Boboteaza, celebrata in ziua de 6 ianuarie, este Sarbatoarea care marcheaza sfarsitul zilelor infrigurate, dar si al sarbatorilor de iarna. Boboteaza este incarcata de simboluri mistice, crestine si pagane, de treaditii si obiceiuri menite sa umple sufletul oamenilor cu dragoste si sa alunge spiritele rele.

Aghiasma de Boboteaza este considerata apa sfintita cu cele mai mari puteri, este apa ce ramane “vie” si propaspata timp indelungat fara a se deteriora odata cu trecerea timpului. Aghiasma de Boboteaza pare sa aiba “puteri” vindecatoare atat pentru suferintele trupesti, cat si pentru cele sufletesti si spirituale.

aghiasma se bea dimineata pe nemancate si cu sufletul curat, dupa rugaciunea de trezire. Crestinul isi face cruce si bea apa sfintita care ii aduca sanatatea trupeasca si curatare spirituala.

Citeste si:
27 aprilie - Prima Super Lună a anului: Despre Forța mistuitoare a...
27 aprilie - Prima Super Lună...

De asemenea se spune ca este mare pacat sa arunci sau sa “strici” in mod intentionat aghiasma, dar si sa o bei dupa ce ai manacat.

Afla destinul tau in iubire de Boboteaza

Boboteaza este o Sarbatoare strans legata de destinul sentimental al omului. Se spune ca in seara ce precede Boboteaza sau chiar in ziua sarbatorii tinerii necasatoriti isi pot visa ori gasi ursitul/ursita.

Citeste si:
“Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” – un program despre...
“Gustă cu atenție. Bucură-te...

Se spune ca daca te impiedici si cazi in ziua de Boboteaza, in mod sigur te vei marita in acel an (superstitie valabila pentru femei).

De asemenea in seara dinaintea sarbatorii de Boboteaza femeile nemaritate pot pune la oglinda si sub perna busuioc “furat” de la preot sau pur si simplu cules si sfintit (trebuie sa fie busuioc sfintit). Astfel barbatul pe care il vor visa in noaptea cu pricina le este sortit. In mod poate surprinzator pentru cei sceptici, sunt femei care si-au visat ursitul in noaptea de Boboteaza, urmand sa il intalneasca mai tarziu in viata. Si ca o mica paranteza, credeti in posibilitatea aflarii ursitului de Boboteaza?


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri