6 Ianuarie 2012 publicat în Lifestyle 22 share-uri

Boboteaza, celebrata in ziua de 6 ianuarie, este Sarbatoarea care marcheaza sfarsitul zilelor infrigurate, dar si al sarbatorilor de iarna. Boboteaza este incarcata de simboluri mistice, crestine si pagane, de treaditii si obiceiuri menite sa umple sufletul oamenilor cu dragoste si sa alunge spiritele rele.

Aghiasma de Boboteaza este considerata apa sfintita cu cele mai mari puteri, este apa ce ramane “vie” si propaspata timp indelungat fara a se deteriora odata cu trecerea timpului. Aghiasma de Boboteaza pare sa aiba “puteri” vindecatoare atat pentru suferintele trupesti, cat si pentru cele sufletesti si spirituale.

Boboteaza: Superstitii, obiceiuri si traditii fascinante la romani

De asemenea in seara dinaintea sarbatorii de Boboteaza femeile nemaritate pot pune la oglinda si sub perna busuioc “furat” de la preot sau pur si simplu cules si sfintit (trebuie sa fie busuioc sfintit). Astfel barbatul pe care il vor visa in noaptea cu pricina le este sortit. In mod poate surprinzator pentru cei sceptici, sunt femei care si-au visat ursitul in noaptea de Boboteaza, urmand sa il intalneasca mai tarziu in viata. Si ca o mica paranteza, credeti in posibilitatea aflarii ursitului de Boboteaza?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Recomandat pentru tine

De la partenerii noștri

Articole recomandate

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri