Inventii cosmetice: rujul de buze, regele nemuritor al frumusetii

12:01, 10 Ianuarie 2012 publicat în Lifestyle40 share-uri

Rujul de buze a fost folosit inca din timpurile stravechi de femei celebre precum Cleopatra sau de regine faimoase ca si Elisabeta a Angliei. Pana in prezent, rujul de buze a ramas un produs de infrumusetare indispensabil oricarei femei.

In jurul anului 1915, rujul de buze a inceput sa fie ambalat in tuburi de metal. Primul ambalaj de acest gen a fost patentat in Nashville, Tennessee in anul 1923. Pana in anii ’30, majoritatea ambalajelor de ruj de buze devenisera functionale; recipientul cilindric se rasucea si scotea inafara rujul.

Citeste si:
MÁDARA Organic Cosmetics lanseaza OCEAN LOVE, editia limitata de...
MÁDARA Organic Cosmetics...

Popularitatea filmelor multe a scos mai mult in evidenta rujul de buze. Desi nuantele nu erau la fel de diversificate ca in ziua de astazi, in acea vreme se puteau gasi rujuri negre, rosii, roz sau coraille. Industria cinematografica a fost deci cea care a adus in prim-plan rujul de buze si la urcat la loc de cinste printre cosmetice.

Citeste si:
Farmec marchează aniversarea a 10 ani Gerovital H3 Evolution prin...
Farmec marchează aniversarea...

In zilele noastre rujul de buze poate fi gasit pretutindeni si este fara îndoiala cel mai popular produs de infrumusetare din lume. Desi el nu mai este la fel de dezgustator sau nociv ca pe vremea Cleopatrei din Egipt, exista totusi cateva descoperiri recente ce ne pun semne de intrebare. In 2007, un studiu din Statele Unite a scos la iveala faptul ca anumite rujuri de buze contin sunstante daunatoare peste limita admisa de lege.

Din fericire, astazi a fost inventat rujul organic de buze ce este manufacturat din ingrediente complet naturale precum ceara de albine, uleiuri de jojoba si ulei de castor.

Aceasta “inovatie” este similara cu rujul din perioada reginei Elisabeta a Angliei si dovedeste inca o data ca istoria se repeta.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri