10 Ianuarie 2012 publicat în Lifestyle 49 share-uri

Rujul de buze a fost folosit inca din timpurile stravechi de femei celebre precum Cleopatra sau de regine faimoase ca si Elisabeta a Angliei. Pana in prezent, rujul de buze a ramas un produs de infrumusetare indispensabil oricarei femei.

Rujul de buze din timpurile stravechi

Se pare ca primele femei din lume care au inventat si “purtat” rujul de buze au fost cele din Mesopotamia. Ele zdrobeau pietre pretioase cu care mai apoi isi decorau buzele. Anumite femei din India Antica isi decorau nu doar buzele, ci si fata cu un produs asemanator cu rujul de buze.

In Egipt, reprezentantele sexului feminin foloseau drept ruj de buze un amestec de alge, iod si brom ce s-a dovedit a fi extrem de daunator pentru organismul uman. Celebra Cleopatra isi “confectiona” rujul de buze prin pisarea unei anumite specii de gandaci ce produceau carmin, dand astfel buzelor o culoare rosiatica.

Rujul de buze in Anglia

In secolul al XVI-lea, in Anglia, colorarea buzelor a devenit extrem de populara. In timpul domniei reginei Elisabeta I era la moda rujul de buze de culoare deschis si tenul alb. In acea vreme rujul de buze era un amestec de ceara de albine si extracte din diferite plante. De retinut este faptul ca doar femeile de speta inalta si actorii purtau machiaj.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

In 1770, in Anglia a fost propusa o lege conform careia o casatorie trebuia anulata daca o femeie purta machiaj ori ruj de buze inainte sa devina mireasa.

In secolul al XIX-lea machiajul si rujul de buze nu erau considerate demne de femeile respectabile si erau asociate cu grupurile marginalizate precum cele ale actritelor sau ale femeilor usoare.

Rujul de buze modern

Istoria rujului de buze a luat o intorsatura neasteptata la sfarsitul secolului al XIX-lea atunci cand Guerlain, o companie cosmetica din Paris, a inventat rujul de buze solid impachetat in hartie.

Totusi, rujul de buze nu avea inca un ambalaj practic, nepermitandu-le femeilor sa isi retuseze machiajul atunci cand ieseau in oras.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri