Daca pana de curand, cuticulele erau considerate un rau inutil, acum se pune din ce in ce mai mult accent pe ingrijirea acestora si se interzice taierea lor.
Daca pana de curand, cuticulele erau considerate un rau inutil, acum se pune din ce in ce mai mult accent pe ingrijirea acestora si se interzice taierea lor.
Cuticulele au rolul de a proteja unghia. Ele sunt bariere naturale impotriva bacteriilor, asa ca taierea cuticulelor ne expune la riscuri inutile. Bineinteles ca nu este recomandat sa le lasam sa creasca foarte mult, deoarece pot impiedica dezvoltarea naturala a unghiilor, incetinind si ingreunand cresterea acestora.
Ce e de facut? In primul rand, cuticulele trebuie hidratate si hranite. Altfel, vor fi mereu uscate si se vor exfolia. Exista numeroase creme special create pentru ingrijirea acestei zone extrem de delicate. Dupa aplicarea cremei/uleiului, se asteapta cateva minute si cu un betisor din lemn sau din bambus se imping cuticulele catre baza unghiei. Ai foarte mare atentie si fa miscari usoare astfel incat sa nu lezezi nici unghia, nici cuticulele. Nu sparge bariera dintre unghie si piele. Apoi, fa mici cerculete cu betisorul la baza unghiei pentru a te asigura ca elimini toate celulele moarte. Si cuticulele se regenereaza si este nevoie sa eliberezi unghia de acele mici pielite uscate. Dupa ce ai curatat unghia aplica o crema hidratanta.
In timpul iernii este nevoie sa acorzi atentie speciala cuticulelor, pentru ca acestea se usuca mult mai usor si pot crapa. Este necesar de asemenea sa iti hidratezi zilnic mainile. Ideal ar fi ca dupa fiecare spalare a mainilor sa aplici si crema hidratanta. Alege una care are in compozitie un procent mai mare de apa astfel incat sa intre cat mai usor in piele.
Opteaza pentru lacuri de unghii rezistente, astfel incat sa nu fii nevoita sa stergi unghiile mai des de o data pe saptamana. Motivul: dizolvantul usuca foarte tare cuticulele.
Poti sa ai o manichiura de invidiat chiar si fara a taia cuticulele. Tot ce trebuie sa faci este sa le ingrijesti corect.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri