Daca te gandesti sa faci o schimbare de look renuntand la ochelari, lentilele de contact sunt o optiune la indemana. Iata ce ar trebui sa stii despre lentilele de contact inainte de a le achizitiona si pe parcursul purtarii lor.


Solutia pentru lentile de contact
Inainte de a imi achizitiona prima pereche de lentile de contact, am incercat sa ma informez cat mai mult cu putinta. Uneori am primit si informatii eronate, una dintre cele mai cunoscute fiind aceea ca solutia pentru lentile de contact este foarte scumpa. In medie, solutia pentru doua luni te costa aproximativ 20 de lei.
Roaga-ti medicul sa iti recomande tipul de solutie. Eu am ales o data o solutie pe prospectul careia spunea ca lentilele trebuie sa fie tinute minimum 6 ore in ea pentru curatare completa. Nu am aflat insa la timp, ca in solutia respectiva aveau loc cateva reactii chimice care se terminau abia dupa intervalul indicat. Am incercat sa imi pun lentilele dupa numai o ora si am simtit cum imi ia ochiul foc... Cele mai multe solutii, insa, nu au o actiune atat de complicata si pot fi folosite, atat pentru curatare, cat si pentru depozitarea lentilelor si umezirea acestora.
Iata un clip pentru a afla cum trebuie sa cureti lentilele de contact:


Preturi lentile de contact:
Lentile de o zi: 30 - 70 de lei/ lentila
Lentile pentru 1-2 saptamani: 15 - 70 de lei/ lentila
Lentile pentru 1-2 luni: 20 - 50 de lei/lentila
Lentile cu inlocuire anuala: 100-400 de lei/lentila
Unii producatori au preturi mai mari pentru lentilele de contact colorate, decat pentru cele incolore si cu dioptrii.
Cu cat frecventa de inlocuire a lentilelor este mai mare, cu atat costul este mai mare si riscul infectiilor mai mic.
Un alt factor care influenteaza pretul este procentul de apa continut de lentila. Raportul este direct proportional.
Sfaturi utile:
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri