Daca te gandesti sa faci o schimbare de look renuntand la ochelari, lentilele de contact sunt o optiune la indemana. Iata ce ar trebui sa stii despre lentilele de contact inainte de a le achizitiona si pe parcursul purtarii lor.
Trebuie sa ai si ochelari de vedere cu dioptriile actuale. Uneori, este mai comod sa porti ochelari, alteori vei dori sa adormi la televizor, alteori iti vei simti ochii atat de obositi incat nu te vei mai gandi la lentilele de contact. Mai mult, atunci cand esti racita nu este recomandat sa porti lentile, pentru ca ai mari sanse sa iti infectezi lentilele.
Poarta cu tine o solutie de lentile de contact. Iti poate intra praf in ochi sau machiaj. Exista si alte situatii neprevazute in care este necesar sa iti scoti lentilele de contact.
Suportul lentilelor ar trebui sa stea mereu pe un spatiu drept. Daca esti nevoita sa iei lentilele cu tine in suport, exista sanse ca ele sa nu mai fie complet scufundate in solutie, moment in care ele se usuca. Chiar si cativa milimetri patrati de lentila uscata iti pot crea disconfort. Poti, in schimb, in momentul in care ajungi la destinatie, sa lasi lentilele cateva ore in solutie, astfel incat sa te asiguri ca sunt moi.
Pune-ti lentilele de contact inainte de te machia, si indeparteaza-le inainte de a te demachia.
Nu purta lentilele de contact atunci cand inoti.
Nu purta lentilele de contact dupa ce au expirat, chiar daca vezi in continuare bine cu ele. Vei simti o senzatie de incarcare, pentru ca substante precum: proteinele, lipidele, calciul din compozitia lacrimilor se vor depune pe suprafa lentilelor. Aceste substante fac ca purtarea lentilelor sa fie mai putin confortabila.

Andra

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri