Un nou studiu confirma ceea ce stim deja cu totii, dar adeseori pierdem din vedere: "Frumusetea vine din interior!". Cu cat ai o personalitate mai placuta, cu atat esti considerata mai atragatoare.
Un nou studiu confirma ceea ce stim deja cu totii, dar adeseori pierdem din vedere: “Frumusetea vine din interior!”. Cu cat ai o personalitate mai placuta, cu atat esti considerata mai atragatoare.
Studiul a aparut in editia din decembrie a revistei Personal Relationships. Realizat pe un esantion de 78 de studenti la o Universitate din nord estul Statelor Unite, studiul a verificat daca exista o legatura puternica intre personalitate si gradul de atractivitate.
Cele 78 de persoane intervievate au urmarit o serie de 36 de imagini cu persoane de sex opus. Ei au trebuit sa evalueze gradul de atractivitate a persoanelor prezentate folosind o scala de la 1 (extrem de neatractiv) la 10 (extrem de atractiv).
Apoi, li s-a distras o perioada atentie, astfel incat sa uite punctajul acordat fiecarei persoane. In partea a doua a studiului, subiectilor li s-au oferit si detalii legate de personalitate celor din imaginile prezentate. Unele persoane din imagini au fost prezentate drept inteligente, sincere, prietenoase, politicoase etc. Pentru prezentarea celorlalte persoane s-au folosit descrieri negative. De fiecare data, subiectii au trebuit sa puncteze din nou gradul de atractivitate.
Corelandu-se cele doua rezultate, s-a observat ca persoanele care nu arata foarte bine au primit un punctaj mai mare decat in primul experiment daca aveau personalitate placuta, iar cele frumoase, dar cu personalitate negativa au fost considerate mai putin atractive in a doua parte a experimentului. Aceste diferente au fost mai des intalnite in cazul femeilor intervievate, desi diferentele intre sexe nu au fost foarte mari.
Nu putem sa neglijam rolul al aspectului fizic, dar acesta nu este totul, iar personalitatea noastra da mai bine seama de relatiile pe care le stabilim cu ceilalti, de imaginea pe care o cream.
Si cu toate acestea, ne straduim mult mai mult sa aratam bine, decat sa lucram in... interior. Increderea in sine, abilitate de a ii face pe ceilalti sa se simta bine, capacitatea de a ne iubi pe noi insene sunt atuuri mult mai puternice, fie ca este vorba despre o relatie romantica sau una de prietenie. Este drept ca prima impresie ne-o formam pe baza aspectului fizic, dar tot la fel de adevarat este ca aparentele insala. In plus, frumusetea este trecatoare, iar o relatie cladita numai pe atractie fizica este asemenea unui castel de nisip. Daca punem la socoteala si faptul ca imaginea celorlalti despre noi depinde foarte mult de imaginea pe care o avem noi insene despre noi, atunci am gasit suficiente argumente pentru a dovedi si a ne dovedi ca frumusetea vine din interior!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri