Daca te gandesti sa faci o schimbare de look renuntand la ochelari, lentilele de contact sunt o optiune la indemana. Iata ce ar trebui sa stii despre lentilele de contact inainte de a le achizitiona si pe parcursul purtarii lor.
Daca te gandesti sa faci o schimbare de look renuntand la ochelari, lentilele de contact sunt o optiune la indemana. Iata ce ar trebui sa stii despre lentilele de contact inainte de a le achizitiona si pe parcursul purtarii lor.
Vizita la oftalmolog
Fie ca iti doresti lentile de contact pentru corectarea vederii, fie ca iti doresti lentile de contact cosmetice, este necesar sa pasesti in cabinetul unui specialist. Acesta poate stabili daca poti purta lentile de contact si ce tip ti s-ar potrivi. Este vorba despre sanatatea ochilor tai si nu iti poti permite sa o pui in pericol.
Tipuri de lentile de contact
Exista doua categorii principale de lentile de contact: lentile moi si lentile rigide. Primele sunt mai confortabile, au un continut mai mare de apa (25-79% - cu cat continutul este mai mare cu atat sunt mai “usoare”). Lentilele rigide, rezista mai mult, sunt mai scumpe si pot fi mai putin confortabile. Durata de viata a lentilelor este un alt criteriu de clasificare. Exista lentile de o zi, care nu necesita curatare, intrucat sunt aruncate dupa prima purtare. Exista lentile pentru o saptamana, doua, o luna, doua luni si exista lentile cu timp de purtare prelungit.
Cum se aplica?
Cea mai mare temere a doritorilor de lentile de contact este legata de modalitatea de aplicare. Fiind vorba despre ochi, este normal sa iti fie putin teama, dar vei invata foarte usor. Important este sa repeti de cateva ori impreuna cu oftalmologul tau, astfel incat sa fii sigura ca vei reusi si singura.
Igiena este foarte importanta, asa ca inainte de aplicarea si de indepartarea lentilelor, trebuie sa te speli pe maini cu apa si sapun si sa te stergi pe un prosop de hartie, astfel incat sa nu iti ramana scame pe maini, cum se intampla in cazul prosoapelor.
Aplicarea lentilelor
De regula, lentilele se aplica in coltul interior al ochiului. In acest timp ochiul este tinut deschis, iar privirea indreptata catre coltul exterior. Dupa ce ai aplicat lentilele, clipeste de cateva ori pana cand lentila se asaza perfect pe iris. Metoda de aplicare depinde de la persoana la persoana. Mie, de exemplu, imi este mai usor sa aplic lentila direct pe iris.
Indepartarea lentilelor
Indreapta-ti privirea catre coltul interior al ochiului, tine ochiul larg deschis si directioneaza lentila cu ajutorul degetului aratator catre coltul exterior al ochiului. Apoi, apasa lentila si ea se va desprinde. Nu este atat de complicat pe cat pare. Iata si un clip informativ:
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri