Un look natural reușit depinde cel mai mult de felul în care folosești produsele de machiaj. Un ten perfect și luminos, puțină culoare în obraji și un ruj discret sunt definiția unui aspect fresh, potrivit mai ales în zilele de vară, când pielea are nevoie să respire. Însă, pentru o obține acel aspect ca în revistele de modă, e necesar să reții câteva trucuri despre aplicarea produselor.

Chiar dacă, la prima vedere, aplicarea produselor pare foarte ușoară, tehnica și calitatea acestora fac diferența. Avantajele unui blush de calitate, ale unui fond de ten sau ale unui ruj se vor reflecta în rezultatul final. Află de mai jos cum să le folosești pentru un look impecabil:

Pregătește tenul

Începe prin demachierea tenului, după care aplică un serum și o cremă, pentru a-ți menține pielea hidratată întreaga zi. Pentru acoperirea imperfecțiunilor și asigurarea unei aderențe excelente a celorlaltor produse cosmetice, aplică primerul. După ce ai creat o bază perfectă, vine momentul folosirii fondului de ten. Pe piață, există o gama variata de fonduri de ten, cu consistențe și formule diferite. Alege unul potrivit tipului tău de piele și aplică-l începând din centrul feței, către margini, în straturi subțiri și prin tapotare, cu ajutorul unui burețel umed. Pentru un efect “umed”, fresh, folosește apoi un iluminator pe bază de cremă, pe pomeți, tâmple și pe arcul lui Cupidon.

Corectează imperfecțiunile

Corectarea imperfecțiunilor și uniformizarea nuanței tenului se pot face cu ajutorul unui concealer, care se aplică întotdeauna după fondul de ten. Alege cea mai apropiată nuanță de tenul tău și folosește-l cu ajutorul unei pensule sau al unui burețel. Dacă ai probleme cu cearcănele și vrei să le acoperi, alege nuanța concealerului în funcție de cea a lor: atunci când au o tentă albăstruie, alege o nuanță rozalie. Dacă, în schimb, tenta este una maronie, îndreaptă-te către un concealer de culoarea piersicii.

Potrivește texturile între ele

Ai grijă să nu combini prea multe texturi atunci când vrei să obții un look profesional. Spre exemplu, dacă alegi un fond de ten de o consistență solidă, este indicat să alegi și un blush și un fard de pleoape pudră. În schimb, dacă alegi un fond de ten cu o textură fluidă, poți opta pentru folosirea unor produse de make-up cremoase.

Aplică mascara prin mișcări zig-zag

Această tehnică este ideală pentru un efect vizual de mărire a ochilor. Începe de la baza genelor și mergi către vârful lor, iar în timp ce te deplasezi cu pensula pe suprafața lor, mișc-o în stânga și-n dreapta. Pentru mai mult volum, aplică un extra strat de mascara pe ele. Dacă te întrebi ce tip de mascara să alegi, ține cont de tipul genelor tale și de obiectivul pe care îl urmărești. Cele scurte și drepte au nevoie de o mascara care să le curbeze și să le lungească, în timp ce genele subțiri și drepte, am nevoie de extra curbare și densitate.

Oferă un strop culoare buzelor

Contrar credințelor populare, conturul buzelor tale nu se desenează înainte de aplicarea rujului, ci după. Întinde rujul cu ajutorul unei pensule sau tapotează-l cu ajutorul degetelor tale, după care conturează buzele cu un creion în aceeași nuanță cu acesta. Evită să depășești conturul pentru un efect de buze mai mari, pentru că riști să obții un look vulgar, ideal de evitat.

Aplică blush-ul în obraji

Pentru un look natural întreaga zi, aplică blush-ul în zona pomeților, prin mișcări circulare și treptat, cu ajutorul unei pensule groase, cu formă conică. Pentru a fi sigură de regiunea în care îl aplici, zâmbește în oglindă și oferă culoare celei mai rotunde zone a obrajilor tăi. Dacă nu te-ai decis ce tip de textură să alegi, ține cont de cea a celorlalte produse pe care le ai. În general, un ten uscat are nevoie de o textură de tip cremă, cu o compoziție uleioasă, iar tenul gras cere de la sine produse cu o compoziție solidă, pe bază de pudră.

După ce ai aplicat produsele cosmetice după tehnica recomandată de specialiștii în frumusețe, prelungește rezistența machiajului cu ajutorul unei pudre translucide sau a unui spray de fixare. Astfel, te poți bucura de un look fresh întreaga zi, care îți va pune totodată trăsăturile în valoare.

Sursa foto: Freepik


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri