17 Mai 2023 publicat în Frumusete 23 share-uri

Deși obținerea unui machiaj de zi poate părea destul de facilă, trebuie să ții cont de faptul că o singură greșeală poate să strice efectul natural al machiajului tău. De aceea, este bine să folosești cât mai puține produse de make-up, în cantități cât mai mici.

Descoperă în cele ce urmează 5 trucuri de care să te folosești pentru a obține un machiaj de zi natural.

  1. Folosește o cantitate mică de fond de ten

Pentru un machiaj de zi, este important să folosești o cantitate mică de fond de ten, pentru a evita obținerea unui aspect încărcat al pielii. Pentru un rezultat cât mai natural, alege un fond de ten lichid cu o acoperire ușoară sau medie. Totodată, nu uita să testezi la lumina zilei nuanța fondului de ten, înainte de orice achiziție.

În ceea ce privește aplicarea acestuia pe piele, poți să folosești fie o pensulă de machiaj, fie un burete umed.

  1. Accentuează genele

Atunci când dorești să obții un machiaj de zi cât mai natural, evită să folosești tuș sau fard de pleoape. Ce poți face, în schimb, este să accentuezi genele pentru a-ți scoate privirea în evidență. Poți face acest lucru în 2 moduri:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli
  • Folosește un rimel de calitate cu efect de volum și alungire. Dacă utilizezi această metodă de a-ți accentua genele, realizează o mișcare de zigzag în timp ce aplici rimelul. Începe de la baza genelor și urcă spre vârfuri, cu o ușoară apăsare a periei pe gene.
  • Folosește gene smocuri pe care să le aplici în colțurile exterioare ale pleoapelor. Spre deosebire de prima variantă, genele smocuri îți vor oferi mai mult volum și un aspect natural în același timp. Dacă îți faci griji cu privire la modul de aplicare, ei bine, află că acestea se pot aplica în doar câteva minute, cu ajutorul unei pensete.
  1. Nu uita de sprâncene

Sprâncenele conturate și definite pot face o diferență semnificativă în aspectul unui machiaj natural. Folosește un creion în nuanța potrivită pentru a umple zonele cu fire rare de păr, iar apoi, un gel de sprâncene pentru a le fixa și a le menține conturate pe tot parcursul zilei.

Pentru a evita aspectul lipicios, folosește o cantitate mică de gel. Aplică-l cu mișcări ușoare, către extremitățile sprâncenelor și asigură-te că elimini excesul de gel din sprâncene cu ajutorul pensulei.

  1. Folosește un blush pentru obraji

Pentru a adăuga puțină culoare în obraji, folosește un blush într-o nuanță cât mai naturală, cum ar fi cea de piersică. Aplică blush-ul pe o pensulă de machiaj și asigură-te că agiți pensula pentru a elimina excesul de pudră. Începe din partea de jos a obrazului și aplică blush-ul cu mișcări circulare, până la tâmple. Estompează cât mai bine pentru un aspect natural.

  1. Folosește culori naturale pentru buze

Încearcă să eviți culorile puternice sau prea îndrăznețe, deoarece nu se potrivesc unui aspect natural. În schimb, poți alege culori neutre, cum ar fi:

  • roz pal – o nuanță delicată și naturală;
  • piersică – o nuanță caldă și plăcută, potrivită pentru zilele însorite de primăvară sau vară;
  • nude – o nuanță clasică și populară care poate merge cu orice ținută. De asemenea, se adaptează ușor fiecărei nuanțe de ten.

Pe lângă alegerea unui ruj de buze sau a unui creion în nuanța potrivită, nu uita că și un balsam hidratant poate fi de ajutor pentru a-ți menține buzele hidratate și sănătoase.

Alegerea nuanțelor potrivite în ceea ce privește fondul de ten, blush-ul sau rujul de buze, accentuarea genelor și uniformizarea sprâncenelor cu ajutorul unui gel te pot ajuta să obții un machiaj de zi natural. Folosește aceste trucuri și nu ai cum să dai greș!

Sursă foto: Oleg Gekman /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri