12:01, 12 Ianuarie 2010 publicat în Frumusete 1 share-uri

Inceputurile ne dau intotdeauna senzatia ca putem sa schimbam orice: de la comportament, atitudine, haine, machiaj, partener, casa, masina - practic nu exista limite. Prin urmare, in 2010 trebuie sa avem lista promisiunilor pe care intentionam sa le ducem la finalizare in decursul anului, incepand cu corpul nostru.

7. Promit sa nu uit de corpul meu in fata monitorului. De cate ori nu s-a intamplat sa ramanem concentrate, prinse in munca sau navigand pe net uitand complet de postura in care stam, neconstientizand supliciul asupa coloanei pe care il facem involuntar? In cazul acesta promisiunea este aceea de a fi mai atente cu corpul nostru, de a ne intretine fragilul mecanism de functionare optima si de a petrece mai multi timp cu noi insine decat traind virtual.

8. Promit sa merg la cel putin un consult anual. Majoritatea afectiunilor de care suferim pot fi preintampinate si tratate inainte sa se agraveze daca ne facem putin timp si dam o fuga pana la doctor. Un set complet de analize va stabili daca exista vreun semnal de alarma si cum anume se poate trata pornind de la cele mai mici simptome. Mai bine preintampini decat sa tratezi mai tarziu. Atata timp cat este vorba despre tine si sanatatea ta, acest lucru ar trebui sa devina un aspect primordial. Si daca tot suntem la capitolul acesta atunci poti avea in vedere si o detoxifiere, mai ales dupa incarcata perioada a sarbatorilor care a adus cu sine varietate de mancaruri, gusturi si traditie. Acum este momentul sa te usurezi de bagajele acumulate anterior si sa intri in noul an mai tanara, frumoasa si sanatoasa.

9. Promit sa imi fac stocul de haine pentru anul in curs. In sifonierul doldora de haine ticsite se regasesc cu siguranta lucruri pe care nu le-ai mai imbraca niciodata, lucruri care te amuza, haine care au ramas mici sau dimpotriva – sunt acum mari, imbracaminte cu valoare sentimentala, hainele preferate si multe lucruri nefolositoare. Ca rezolutie pentru anul in curs poti bifa si varianta descotorosirii de tot ce e vechi si neutilizabil si aprovizionarii cu o serie de lucruri noi si de calitate. Poti profita de reducerile care au ramas dupa sarbatori si iti poti face stocul cu hainute de sezon.

Citeste si:
Beneficiile uleiului de măsline asupra pielii
Beneficiile uleiului de...

10. Promit sa fiu mai buna cu mine insami. A trecut inca un an in care tragi linie si realizezi ce nu a mers, unde ai excelat si ce mai ai de imbunatatit. Privirea in trecut te ajuta sa mergi mai departe cu fruntea sus deoarece acum ai mai multa experienta. Si ce daca nu a mers totul asa cum vroiai? Se intampla si la case mai mari. Si ce daca ai pierdut mai mult decat ai investit, fie ca e vorba de job, afacere, cariera sau iubit? Acum ai la dispozitie inca un an sa o iei de la inceput si sa schimbi totul, sa te reinventezi si sa iti faci singura drumul pe care vrei sa il urmezi. Pentru ca poti!

Emma Dobre

Citeste si:
Telemunca: 5 sfaturi esențiale pentru work from home 
Telemunca: 5 sfaturi...

Sursa: envy.ro.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri