Sunt suficiente cateva ore pentru ca un machiaj executat ireprosabil, cu multa atentie si migala, folosindu-ne de cele mai sofisticate si performante produse de machiaj si ingrijire, sa isi piarda din stralucire si prospetime. Mai mult ca sgur ca v-ati intrebat de ce un machiaj ce pare a promite o frumusete de lunga durata esueaza in a indeplini acest lucru. Pe scurt, iata care sunt principalele motive pentru care machiajul "nu tine":

Sunt suficiente cateva ore pentru ca un machiaj executat ireprosabil, cu multa atentie si migala, folosindu-ne de cele mai sofisticate si performante produse de machiaj si ingrijire, sa isi piarda din stralucire si prospetime. Mai mult ca sgur ca te-ai intrebat de ce un machiaj ce pare a promite o frumusete de lunga durata esueaza in a indeplini acest lucru. Pe scurt, iata care sunt principalele motive pentru care machiajul “nu tine”:

Daca dupa cateva ore machiajul tau nu mai are acelasi efect de acoperire, retusare si reimprospatare a pielii, este foarte posibil ca tenul sa fie obosit, iar pielea sa nu se afle tocmai intr-o conditie excelenta. Se stie ca un machiaj adera excelent pe un ten odihnit, curatat in profunzime, hidratat si ingrijit, mentinandu-se pentru o perioada mai indelungata de timp. Asigura-te asadar ca inainte de a aplica machiajul, pielea tenului are parte de ingrijirea pe care o merita.

Kudika Tarot

Un alt secret al machiajului rezistent presupune ca, inainte de aplicarea machiajului, tenul sa fie demachiat corespunzator, indepartand de pe suprafata lui orice urma a machiajului anterior. In cazul in care tenul tau secreta sebum in exces si tocmai l-ai demachiat cu un produs demachiant gras, aspectul lucios al tenului va persista. Dupa demachiere, sterge intreaga suprafata a tenului cu o lotiune tonica care curata, hidrateaza si absoarbe in acelasi timp cantitatea suplimentara de sebum. Abia apoi poti trece la aplicarea machiajului.

Nu degeaba se vorbeste de machiajul potrivit la momentul potrivit. In conditiile in care expunem un ten cu un machiaj foarte incarcat la soare sau vant puternic, la ploaie sau frig, sansele ca acesta sa reziste sunt foarte mici. In asemenea situatii, se recomanda un machiaj cat mai simplu si natural. De asemenea, daca te afli intr-o perioada de covalescenta sau nu te simti bine din punct de vedere fizic, machiajul pronuntat nu va tine pentru mult timp. Opteaza de aceea, in aceasta situatie, tot pentru un machiaj elementar.

Citeste si:
Așază-te comod și relaxează-ți picioarele cu noul ritual Sabon!
Așază-te comod și...

Pentru ca rujul sa tina cat mai mult timp pe buze, aplica in prealabil un strat de pudra pe suprafata buzelor si foloseste un ruj semigras. O alta posibila cauza ce genereaza curgerea machiajului o constituie si fondul de ten in exces. Prea mult fond de ten inlesneste curgerea machiajului asa ca asigura-te ca fondul de ten este repartizat uniform pe intreaga suprafata a fetei. Pentru o fixare mai buna, peste fondul de ten, in zona T mai ales, poti aplica pudra intr-un strat foarte subtire.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri