Profiloplastia reprezinta o interventie chirurgicala complexa ce are ca scop armonizarea fetei in ansamblu, privita din profil, uneori interventia fiind necesara si la nivelul fruntii si efectuandu-se adaosuri de os sau de silicon.

Buze senzuale, ochi expresivi, un nas armonios si delicat si iata semnalmentele unui chip pe care orice femeie ar dori sa-l aiba. Natura isi are insa proportiile ei exacte, iar anumite aspecte ale chipului nu ne sunt intotdeauna pe plac sau nu au forma pe care ne-am dorit-o. Pot fi acestea retusate? Poate fi corectat un nas prea pronuntat sau prea mic? Poate fi acesta readus in armonie cu celelalte trasaturi ale fetei?

Specialistii in chirurgie estetica sunt de parere ca da. Nasul poate fi remodelat, dimensiunile sale pot fi reduse sau marite, distanta dintre nas si buze poate fi la randul sau modificata. Iar operatia prin care acest lucru devine posibil poarta numele de rinoplastie. Daca operatie este facuta intr-un mod competent, complicatiile sunt destul de rare si de obicei nesemnificative. Totusi, se poate intampla ca, postoperatiu, pe tegumentul piramidei nazale sa apara punctulete rosii cauzate de spargerea unor vase de sange.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Ce este insa profiloplastia? Profiloplastia reprezinta o interventie chirurgicala complexa ce are ca scop armonizarea fetei in ansamblu, privita din profil, uneori interventia fiind necesara si la nivelul fruntii si efectuandu-se adaosuri de os sau de silicon. Anumite structuri anatomice sunt modificate, de cele mai multe ori avand loc transformari ale nasului si ale barbiei, dar si modificari la nivelul fruntii si al pometilor.

Cand se efectueaza interventia? Operatia este recomandata dupa varsta de 15-16 ani, in momentul in care cresterea osoasa a ajuns in stadiul definitiv si atunci cand pacientul este matur din punct de vedere psihologic. Prin operatie pot fi rezolvate totodata si anumite probleme de natura respiratorie.

Ce se intampla in timpul interventiei?
In marea majoritate a cazurilor, are loc o anestezie generala, insa se poate efectua si una locala daca interventia este una usoara sau daca pacientul poate suporta durerea. Interventia dureaza intre 1 ora si jumatate si 2 ore. In situatiile mai simple, are loc o interventie inchisa, prin nari, iar in cazurile mai complicate, se procedeaza la decopertarea structurii osoase si la efectuarea unei incizii prin care narile sunt despartite. Spre sfarsitul interventiei, pentru fixarea noii structuri se aplica pe nas o atela (uneori, in functie de gravitatea cazului, se pun atele de sustinere si in interiorul nasului). Intr-un interval de 48 de ore de la interventie, respiratia se va face pe gura. Spitalizarea dureaza de asemenea intre doua si patru zile.

Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri