Discret, fantezist, natural sau mai accentuat, un machiaj bine realizat corecteaza, infrumuseteaza si pune in valoare orice chip.Cine a spus machiajul nu este important si atunci cand purtam ochelari?
Discret, fantezist, natural sau mai accentuat, un machiaj bine realizat corecteaza, infrumuseteaza si pune in valoare orice chip. Si pentru ca imaginea noastra conteaza, trebuie sa avem grija de ea. Cine a spus machiajul nu este important si atunci cand purtam ochelari? Purtatul ochelarilor nu trebuie sa se transforme niciodata intr-un complex. Din contra, machiati corespunzatori, ochii pot capata un farmec aparte, ochelarii conferind persoanei purtatoare un plus de mister. Iar daca stim cum sa armonizam forma ochelarilor dupa tipul de obraz pe care il avem sau cum sa efectuam un machiaj corespunzator, ochelarii se pot transforma intr-un obiect de podoaba.

Machiaj in functie de forma fetei si a ochelarilor

Desi moda lanseaza modele inedite de ochelari, care mai de care mai interesante si mai neobisnuite, intotdeauna trebuie sa optam pentru acea pereche de ochelari care se potriveste formei noastre de obraz. Moda ne propune, iar noi alegem ceea ce ne avantajeaza. Pe de alta parte, machiajul trebuie sa fie cireasa de pe tort, completand alura sofisticata, rafinata sau misterioasa pe care ne-o acorda ochelarii.

In cazul obrazului rotund si mic, se poate opta pentru o pereche de ochelari de forma patrata, insa nu prea groasa. Se va evita totodata purtarea ochelarilor cu forma rotunda deoarece ar accentua si mai mult rotunjimea fetei. Ochii nu trebuie nici ei fardati prea puternic, insa se poate trasa usor o linie in jurul ochilor, umbrindu-i, sau pot fi schitate niste cozi mici cu maro inchis si gri pentru blonde si negru pentru brunete in coltul exterior al ochiului.

Seara, pe pometii se poate aplica blush respectandu-se regula triunghiului (pe o fata rotunda, fardul de obraz se aplica in forma de triunghi). Obrazul rotund trebuie prelungit si putem crea aceasta iluzie optica apeland la jocul de culoare. Cu ajutorul unui fond de ten mai inchis decat nuanta tenului, se creeaza o umbra verticala de unu, doi centimetri. Sprancenele vor avea si ele o linie usor ascendenta, iar pe pleoape se aplica un fard intr-o nuanta discreta de verde sau albastru.

Ochelarii cu baza rotunda sunt ideali in cazul obrazului prelung si dreptunghiular. Acestia trebuie sa depasesca pometii, punand in evident partea inferioara a obrazului. Machiajul va fi si el deschis, insa usor umbrit in partea de jos. Pentru a nu se ingusta si mai mult obrazul, se va evita aplicarea oricarui fard pe suprafata acestuia, efectuandu-se insa un mic retus la barbie.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri