Pentru a reda tenului stralucirea si luminozitatea de altadata, din ce in ce mai multe femei apeleaza la peelingul facial, o metoda moderna de reintinerire a tenului. Exista insa doua metode de tratament: peelingul chimic nechirurgical si peelingul cu laser.
Exista insa si unele riscuri legate de aceasta procedura. Unele substante folosite sunt toxice si nu sunt recomandate persoanelor ce acuza afectiuni ale ficatului sau ale inimii. Se mai poate intampla ca arderea si descuamarea sa fie facute in mod inegal, existand riscul aparitiei unor probleme inestetice precum cicatrici, depigmentatii sau hiperpigmentatii in anumite zone ale pielii. In functie de gradul de complexitate a interventiei variaza si pretul. Pentru procedurile simple, costul unei interventii este estimat la 300-600 de euro, iar pentru cele complicate, acesta este apreciat la 1000-1500 de euro. Efectul unui peeling chimic dureaza intre sase luni si un an, insa si acesta depinde de substantele folosite, de felul in care au actionat asupra pielii si de modul de reactie a pielii la tratament. Sunt cazuri in care durata de viata a interventiei se poate intinde si pana la 2-4 ani. Recuperarea se face in maxim 10 zile de la interventie.

Home Face Peeling

Ce este Home Face Peeling? Asa cum sugereaza si denumirea produsului, este un gel tratament cu efect de peeling care se poate aplica de acasa. Pentru a inlesni descuamarea, acest tratament trebuie insotit de o crema emolienta. Aplicarea gelului ce contine diversi acizi chimic si consecutiv a cremei trebuie efectuata in fiecare dimineata si seara. Impreuna, cele doua curata si indeparteaza celulele moarte de pe piele, atenuand in acelasi timp ridurile fine. “Nu trebuie sa te sperii prea tare de felul in care vei arata a patra si a cincea zi. Arsurile vor disparea complet. La fel si roseata pielii noi, care se formeaza. Dupa zece zile, totul devine acceptabil”, este de parere Doina Berchina in ghidul sau de “Chirurgie estetica”. “Este de preferat totusi sa te dai pe mana unui medic cu experienta, care cunoaste bine specificul produselor pe care le utilizeaza, care se pricepe sa le intinda uniform pe suprafata pielii, care poate sa te supravegheze si sa intervina daca este cazul”, ne recomanda aceasta.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri