Pentru a reda tenului stralucirea si luminozitatea de altadata, din ce in ce mai multe femei apeleaza la peelingul facial, o metoda moderna de reintinerire a tenului. Exista insa doua metode de tratament: peelingul chimic nechirurgical si peelingul cu laser.
Oricat ne-am dori, pielea noastra cea de toate zilele nu stie sa pastreze la nesfarsit secretul frumusetii si al tineretii, iar urmele timpului devin vizibile pe chipul nostru. Pentru a reda tenului stralucirea si luminozitatea de altadata, din ce in ce mai multe femei apeleaza la peelingul facial, o metoda moderna de reintinerire a tenului. Exista insa doua metode de tratament: peelingul chimic nechirurgical si peelingul cu laser.

Cea de a doua forma de peeling se realizeaza cu ajutorul unor aparate specializate. Interventia presupune o slefuire a suprafetei pielii, un fel de ardere, in cadrul careia pielea este practic curatata, iar stratul de celule moarte indepartat. La nivelul pielii, laserul actioneaza asa cum ar face-o un bisturiu. Epiderma este “arsa” pana la derma, inlaturandu-se astfel cicatrici, urme de acnee, papiloame, pete, riduri mici si fine si chiar tatuajele, iar pielea este fortata sa se refaca. Uneori sunt necesare doua-trei sedinte pentru a finaliza acest tratament, insa dupa fiecare sedinta pielea are nevoie de doua luni de zile pentru a se vindeca. Se recomanda de aceea ca pauzele intre sedinte sa fie de sase-opt luni. Pretul unei astfel de interventii oscileaza intre 800 si 1500 de euro.

Peelingul chimic

In nici un caz nu trebuie sa apelam la peelingul chimic ca la o metoda de stopare a fenomenului de imbatranire sau ca la solutia ideala de a inlatura imperfectiunile fetei. Peelingul chimic nu face nimic din toate acestea. Imbunatateste in schimb aspectul pielii, redandu-i tonusul tineresc si proaspat. Ce presupune insa acest tratament? Cu ajutorul unor substante abrazive si solutii chimice precum fenol sau acid tricloracetic, sunt inlaturate celulele imbatranite de la suprafata, facand posibila formarea unei surprafete noi, mai netede. Sub actiunea acestor agenti corozivi, straturile de celule moarte sunt descuamate, iar ridurile (cele mici, nu foarte profunde!) sunt diminuate vizibil. Prin aceasta procedura se urmareste inlaturarea petelor de pe ten, a urmelor lasate de acnee, precum si a micilor imperfectiuni ale fetei. Care sunt insa rezultatele peelingului? Cu toate ca prin acest procedeu pielea lasata de pe gat nu este inlaturata, in schimb aspectul general al pielii de pe fata si gat este imbunatatit cu 10 ani.

Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri