Expertul nostru in fitness si nutritie ne prezinta notiuni importante despre musculatura bratelor si ne invata cum sa le mentinem suple.
Asa cum spuneam, priza (pozitia mainii) face diferenta in privinta implicarii unei parti sau alteia a tricepsului. Daca veti folosi o priza neutra (cu degetul mare in sus, ca atunci cand faceti extensii la scripete avand atasata sfoara) veti lucra preponderent partea laterala a tricepsului, in timp ce daca veti folosi o priza in pronatie (palma orientata in jos) va fi implicata partea mediala.

Bicepsul si tricepsul se pot antrena in aceeasi sedinta de antrenament (incepand cu grupa deficitara) sau se pot antrena in sedinte diferite, impreuna cu alte grupe musculare.

Musculatura antebratelor trebuie privita ca orice alta grupa musculara. Unii se nasc cu potentialul dezvoltarii unor antebrate fantastice, dar nu toti sunt asa norocosi.

Muschii antebratelor sunt solicitati in aproape toate exercitiile de forta, chiar si numai daca este vorba de a prinde o priza pe haltera. Antebratele sunt alcatuite din 20 de muschi. Pe fata anterioara a antebratelor se gasesc muschii flexori ai degetelor, dispusi in 4 planuri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Pe partea posterioara se gasesc muschii extensori ai degetelor, in numar de 8, dispusi in doua planuri.

Pe partea externa a antebratelor se mai gasesc 4 muschi, dintre care cel mai puternic este brahioradialul, un muschi cu rol in flexia antebratelor pe brate si in miscarea de pronosupinatie.

Ca si in cazul gambelor, fiindca muschii antebratelor sunt folositi intens in activitatea curenta, dar si la sala, ei prezinta o oarecare rezistenta la dezvoltare in cazul in care lucrati cu greutati mici. Pentru a fi stimulati trebuie sa folositi greutati serioase si o tehnica stricta pentru a nu lasa bicepsul sa intervina in miscare.

Foto: Shutterstock.com

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri