9 Aprilie 2012 publicat în Frumusete 66 share-uri

Dr. Adina Dobritoiu este Expert Garbo, punandu-va la dispozitie informatii de specialitate deosebit de utile despre caderea parului.

Afectiuni interne ce duc la caderea parului - Care sunt acestea?

Anemiile feriprive sunt frecvent insotite de caderea parului. uneori caderea parului precede depistarea anemiei pe hemoleucograma.

Afectiunile tiroidiene atat hipotiroidiile cat si hipertiroidiile se insotesc de caderea parului.
Anumite medicamente pot influenta si ele ciclul firului de par:ex. tratamentul cu retinoizi( inclusiv excesul de vitamina A), anticoagulante, hipolimeniante, B-blocante.

Oprirea contraceptivelor, sarcina, interventiile chirugicale majore se pot insotii de o cadere a parului la 3-4 luni de la evenimentul respectiv. Fenomenul este in aceste cazuri complet reversibil.
Curele de slabire, malnutritia sunt si ele o cauza de accelerare a caderii parului prin diminuarea aportului nutritiv. Stresul psihic poate induce caderea a parului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Caderea parului - Ce investigam?

In primul rand eliminam existenta unui deficit de fier in organism, controlam functia tiroidei si eliminam o cauza a caderii parului. Medicul dermatolog va va indruma spre toate aceste lucruri.

Caderea parului - Cum tratam?

Tratamentul consta in corectarea factorilor declansatori daca acestia exista. Evolutia este de multe ori autolimitata si afectiunea este reversibila in 3-6 luni. Administrarea unor suplimente nutritive ( ex. Anacaps; Forcapil) si a unor preparate topice ( Anaphase, Aminexil, etc) cu rol stimulator pentru cresterea firului de par au un rol in accelerarea procesului de vindecare.

Dr. Specialist Dermato-venerologie Adina Dobritoiu
Expert Garbo.ro
www.myderm.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri