24 Aprilie 2012 publicat în Frumusete 39 share-uri

Dr. Adina Dobritoiu este Expert Garbo, ne ofera informatii utile despre eczema mainilor, patologie frecvent intalnita, caracterizata in special prin mancarimi la mivelul pielii mainilor, dar si uscarea si descuamarea pielii.

Dr. Specialist Dermato-venerologie Adina Dobritoiu
Expert Garbo.ro
www.myderm.ro

Medic Specialist Dermato-Venerologie, Dr. Adina Dobritoiu este doctorand al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” cu arii de interes precum dermato-cosmetica, patologia dermatologica a copilului, alopecia. De asemenea Dr. Adina Dobritoiu a participat la numeroase cursuri si congrese de specialitate, avand peste 30 de lucrari publicate in domeniul in care activeaza.

Eczema mainilor

Ce este eczema?

Cuvantul "eczema" provine din greaca : descuamare sau de la - ekzema - "sa fiarba". Asa cum sugereaza si cuvantul de origine, eczema reprezinta o inflamatie a pielii ce se manifesta in principal prin prurit ( mancarimi), eritem (roseata) si descuamare.

Eczema mainilor - Care este cauza?

Eczema este rezultatul unei predispozitii genetice reprezentata de prezenta pielii uscate, usor iritabile. Pe langa aceasta predispozitie sunt necesari factori agresivi din mediu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Sapunurile, detergenii si alte produse de curatare, unele substante cu proprietati antiseptice sunt factori ce pot irita pielea. Uneori chiar apa prin udarea si uscarea repetata a manilor , poate fi un factor ce usuca pielea excesiv.

Unele substante pot agrava eczema manilor prin posibilitatea inducerii unei reactii alergie. Nichelul, balsamul de peru sunt cei mai frecventi alergeni intalniti in eczema manilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri