2 Aprilie 2012 publicat în Frumusete 60 share-uri

Majoritatea produselor de cosmetica pe care femeile le folosesc in fiecare zi in ritualul de ingrijire si de infrumusetare ascund un secret intunecat: ele contin substante chimice nocive pe care specialistii le-au corelat cu malformatii ale fatului, cancer, probleme hormonale, iritatii ale pielii si ale ochilor sau cu insuficienta multipla de organe.

Rimelul contine tot felul de parfumuri pentru a-i neutraliza mirosurile substantelor chimice din care este facut. Aceste parfumuri pot fi cauza durerilor de cap, astmului si respiratia grea. De asemenea, in rimel se mai gasesc substante precum retinyl palmitat si parabeni. Acesti compusi sunt nocivi pentru ca imita estrogenul si deruteaza sistemul endocrin.

Fard de ochi

Fardul de ochi are in componenta sa o substanta numita polietilentereftalutul, un compus pe care medicii l-au gasit reponsabil pentru aparitia cancerului, pentru problemele hormonale si pentru insuficienta multipla a organelor.


Creion de ochi

Printre compusii pe care ii intalnim in creionul de ochi se numara retinyl palmitat, parabeni si octenilsuccinat de amidon si aluminiu, substante considerate ca fiind neurotoxice.

Ruj

Rujul contine numeroase substante chimice printre care retinyl palmitate, parfumuri, oxybenzon si polimetil metaacrilat. Ele ar determina aparitia cancerului si a alergiilor. De asemenea, in rujuri se mai gaseste si plumbul. El este cancerigen, deregleaza sistemul hormonal, provoaca probleme de comportament, memorie si limbaj, afecteaza memoria si este foarte usor de absorbit de organism (oase si piele).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Vopsea de par


Se spune ca in anii 30, mai multe femei din SUA au orbit iar una chiar a murit in urma folosirii unui rimel permanent care continea p-phenylenediamine, o substanta chimica care produce basici, ulcere si care este si acum folosita in vopseaua pentru par. Aceasta substanta este foarte toxica si alergena.

Sampon

Samponul contine peste 26 de substante chimice dintre care cel mai periculos este sulfatul lauryl de sodiu. Ca sa puteti intelege de ce aceasta substanta este atat de nociva trebuie sa stiti ca produsele de dezinfectat baia, detergentii de haine si de vase il contin. Acest ingredient este foarte iritant si periculos, iar din cauza lui pot aparea iritatii ale pielii, acnee, dermatita de contact si probleme ale ochilor. Din pacate, aceasta substanta este foarte intalnita si in sapunuri, chiar si in cele pentru copii, in rimel, in cremele de curatare a fetei, in creme hidratante, in pastele de dinti si in gelurile de dus.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri