26 Ianuarie 2012 publicat în Frumusete 53 share-uri

Ne dorim sa avem un par mereu frumos, bogat si care sa se aranjeze frumos. Tocmai de aceea ne-am creat obiceiuri de ingrijire a parului.. insa nu toate sunt foarte sanatoase. Afla care sunt cele 7 greseli fatale pe care le facem atunci cand ne ingrijim parul.
Nu il usuci corespunzator

Atunci cand iesi de la baie, obisnuiesti sa freci parul cu prosopul pana aproape ca se usuca. Acest obicei nu este unul bun pentru ca, prin frecare, parul este agresat, isi pierde din aminoacizi si incepe sa se rupa. Rolul prosopului este de a absorbi apa in exces, asadar, dupa ce iesi de la dus, infasoara-ti parul in prosop si lasa-l aproximativ 15 minute. O alta greseala este uscarea lui cu foehn-ul. Stilistii spun ca nu caldura este nociva firului de par, ci aerul eliberat de uscator. Nu reusiti decat sa va ardeti parul, sa il deteriorati. Recomandabil ar fi sa il uscati cu aer rece sau caldut.

Folosesti placa de indreptat sau ondulatorul de par mult prea des

Atunci cand ne indreptam parul cu placa sau cand dorim sa il ondulam, il supunem unei calduri prea mari care, cu timpul, il degradeaza. O greseala si mai mare este ca inainte sa folositi cele doua dispozitive, pulverizati fixativ pe par. Alcoolul din fixativ si caldura emanata de cele doua va ard parul. Pentru a evita o astfel de situatie, folositi un spray sau un ulei cu protectie termala, si dupa ce v-ati coafat folositi fixativ. De asemenea, atunci cand va alegeti placa de indreptat parul, aveti grija ca ea sa fie din ceramica si sa aveti parul uscat atunci cand incepeti sa il coafati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Il periezi in fiecare zi

Da, parul este mai usor de descurcat atunci cand este ud, dar este si cel mai sensibil atunci. Parul ud se poate rupe foarte repede, tocmai de aceea recomandabil este ca el sa fie uscat in proportie de 80% uscat atunci cand incepi sa il coafezi. Periatul zilnic afecteaza firul de par, il rupe si il despica.

Nu vizitezi suficient de des coaforul

Pentru a avea un par sanatos si frumos trebuie sa faci o vizita la salon o data la 6 saptamani. Varfurile tale au nevoie sa fie taiate o data la 6 saptamani pentru ca ele se despica. Chiar si o data la 3 luni si tot e bine.

Garbo.ro iti recomanda si alte articole despre frumusetea si sanatatea parului tau:

Secretele exotice ale unui par irezistibil

Parul vopsit: secrete naturiste de ingrijire intensa

Ce dezvaluie parul despre sanatatea ta

3 masti cu banane pentru parul degradat de soare

De-a fir a par despre balsam

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo.ro - Ghidul tau si al familiei tale - pentru a primi si alte informatii despre frumusete si ingrijire.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri