12:05, 17 Mai 2011 publicat în Familie

Acesta este un filmulet care reflecta in mod atat de realist violenta indreptata impotriva copiilor... Este atat de greu sa il privesti incat iti vine sa te revolti si sa condamni regizorul care l-a gandit. Dar nu! Ar trebui de fapt sa ii condamnam pe acei oameni maturi care rapesc copilaria unor sufletele inocente!

Tocmai pentru reproducerea fidela a unor evenimente din viata unui copil, ar trebui sa apreciem acest film. Este vorba despre un promo ce face parte dintr-o campanie sociala pentru stoparea violentei impotriva copiilor ce se desfasoara in Irlanda, sloganul acesteia fiind "Abia astept sa cresc mare" (I can't wait until I grow up).

Filmuletul ne pune fata in fata cu imagini pe care nu vrem sa le recunoastem sau pe care nici macr nu le constientizam. Imaginile perturba dar mesajul lor este important:

Citeste si:
Beneficiile uleiului de măsline asupra pielii
Beneficiile uleiului de...

“Abia astept sa cresc mare!”, spune baietelul din reclama sociala. "Am dreptul sa fiu fericit. Sa fiu in siguranta, sa fiu protejat, sa ma simt iubit, sa fiu ascultat. Sa nu imi mai fie frica, sa nu mai tremur, sau sa imi fie lovita inocenta, sa nu mai fiu palmuit sau sa fiu incordat. O sa lupt pentru drepturile copiilor ca mine. Abia astept sa cresc mare”, spune acest copil pe care il vedem batut, aproape pana la limita suportabilului.

Citeste si:
Șase metode simple pentru a stimula sistemul imunitar al copiilor...
Șase metode simple pentru a...

Campania din care face parte acest filmulet, deja foarte cunoscut in intreaga lume, a fost lansata de catre Societatea pentru Prevenirea Cruzimii impotriva Copiilor (Society for the Preventition of Cruelty to Children) din Irlanda. Campania spera sa atraga atentia asupra acestei probleme oribile pe care o regsim peste-tot in aceasta lume. Prin astfel de mesaje ajungem sa intelegem ca fiecare copil merita sa fie fericit, merita sa fie ascultat si nu abuzat.

De asemenea in Romania, statisticile arata ca peste 65% dintre parintii romani isi bat copiii considerand ca pedeapsa fizica aplicata copilului este acceptabila si ca aceasta reprezinta o forma de educare...

Citeste si articolul Garbo.ro "Crezi ca o palma e rupta din rai? S-ar putea sa gresesti", unde am dezbatut aceasta problema, starnind multe reactii din partea cititoarelor si cititorilor Garbo.

Sa ne alaturam si noi, luptei pentru drepturile copilului!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri