12:05, 9 Mai 2011 publicat în Familie

Barbatii sunt mai atrasi de sex decat femeile dar asta nu inseamna ca ar trebui sa inghitim galusca impusa cultural, crezand neaparat ca ei ar fi in mod natural, programati sa insele. Marea majoritate a barbatilor sunt fericiti fiind in mod natural, monogami arata The Good Men Project.

Andrew Smiler este doctor in filosofie la Universitatea Forest Wake (North Carolina) iar cercetarile sale se concentreaza asupra aspectelor normative ce privesc dezvoltarea sexualitatii cum ar fi varsta, perceptia primului sarut, a primei relatii serioase sau a primului contact sexual la persoanele cu varsta cuprinsa intre 15 si 25 de ani. El este autorul unei carti aflata in curs de aparitie Challenging Casanova (Provocandu-l pe Casanova). Intr-un eseu publicat de catre The Good Men Project, Smiler argumenteaza pe baza unor studii efectuate alaturi de colegii sai, ca barbatii nu sunt poligami, asa cum ne lasa societatea sa credem.

Cercetarile cu privire la comportamentul sexual masculin confirma ceea ce stim – ca barbatii sunt mult mai predispusi la a avea aventuri extramaritale sau in afara cuplului decat femeile.

Citeste si:
Pildele lui Buzdugan, jumătatea mea mai bună – Fain & Simplu –...
Pildele lui Buzdugan,...

Cercetarile ne mai spun ca barbatii:

- Vor mai mult sex de la partenerele lor.
- Au mai multe partenere pe parcursul vietii decat femeile.
- Sunt mult mai deschisi la a face sex cu o persoana complet straina decat femeile.
- Au prima experienta sexuala la o varsta mai frageda decat a femeilor.

Citeste si:
Diagnosticul și tratamentul cazurilor de cancer, grav afectate de...
Diagnosticul și tratamentul...

Toate aceste rezultate respecta asteptarile pe care le avem noi in legatura cu barbatii. Dar si modelele culturale pe care le avem astazi si care ne fac sa credem ca aceaste aspecte sunt perfect normale: de ex Charlie Harper, eroul din Two and a Half Men, sau in cazul culturii romanesti, emisiuni ca Burlacul, etc.

Trebuie sa privim problema mai indeaproape insa. Ceea ce ne spun cercetarile este ca barbatii sunt mult mai predispusi la a vrea sau la a se implica intr-o relatie in afara cuplului.

Dar aceleasi cercetari mai arata ca majoritatea barbatilor, de fapt, nu ajung sa insele. In cel mai detaliat studiu care s-a facut in legatura cu aceasta problematica si care a avut ca subiecti tineri de ambele sexe, 100 de barbati si 100 de femei, provenind din tari diferite, 25% dintre barbati si 6% dintre femei au declarat ca si-ar dori doi sau mai multi parteneri sexuali in urmatoarele 30 de zile.

Aceasta statistica confirma ceea ce ne asteptam, anume “barbatii au o mai mare dorinta pentru promiscuitate”. Dar uitati-va la procentul acestor barbati din nou: 25%! Ceea ce inseamna ca 75% - o majoritate coplesitoare – au spus ca nu si-ar dori mai mult de o partenera in urmatoarea luna. Ceea ce inseamna ca cei mai multi barbati isi doresc monogamia, subliniaza Smiler.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri