Este nevoia careia i se acorda, de obicei, cea mai mare importanta.
Mai exista inca momente de tandrete, dar tendinta de a-l cauta pe celalalt din dragoste se atenueaza, ba chiar dispare din cotidian. In aceasta perioada, oamenii manifesta mai mult, sau din nou, interes pentru persoanele de sex opus, pentru noi intalniri. Acest interes imbraca forme foarte diferite: calatorii in grup sau in familie, iesiri in comun, serate dansante etc. Este o reorientare catre dorintele exterioare carora li se acorda o mai mare atentie. Fie o data, fie de mai multe ori, cei doi membri ai cuplului readuc in discutie notiunea de fidelitate: de ce sa se priveze de placerea unei intalniri, a unei aventuri amoroase sau a unei relatii extraconjugale mai stabile? Este varsta celei de-a doua sanse: pot sa-mi "retraiesc" viata; ceea ce era candva condamnat, devine din nou posibil... imaginabil... experimentat cu deceptie sau succes.
Se vorbeste uneori de a doua adolescenta ca si cum omul ar incerca sa regaseasca tot ceea ce n-a putut trai la cincisprezece sau douazeci de ani, intr-o perioada in care interdictia era inca dominanta. Acum, ca ne-am obisnuit ca tinerii sa traiasca impreuna sau sa cunoasca mai multe experiente inainte de a se casatori, este posibil sa asistam in cativa ani la alte evolutii. Eu nu cred ca este vorba despre o a doua adolescenta, in sensul unei reveniri in timp, ci mai degraba de o mai mare autonomie in viata sexuala, la fel cum la douazeci de ani ai descoperit o mai mare autonomie in raport cu parintii tai.

Un articol de dr. Andre Moreau
Sursa: psiholife.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri