Este nevoia careia i se acorda, de obicei, cea mai mare importanta.
Este nevoia careia i se acorda, de obicei, cea mai mare importanta. Ea acopera domenii foarte vaste: nevoia de dragoste a lui Dumnezeu, a celor apropiati, nevoia de dragoste parinteasca, de dragoste sexuala, nevoia de recunoastere si de apreciere, nevoia de a primi sau de a oferi tandrete, nevoia de dragoste pur si simplu, de a avea relatii intime, deschise, fara interdictii, cu ceilalti, cu partenerul de viata, cu un prieten, cu parintii sau cu copiii.
Ai, de asemenea, nevoie sa fii recunoscut in diferite grupuri coerente si structurate, ca de exemplu: un club artistic sau sportiv, o echipa de o anumita orientare sociala sau spirituala, un grup de prieteni care se intalnesc adesea. Pentru a.fi iubit trebuie sa ajungi neaparat la o anumita stima fata de tine insuti, sa te iubesti, sa te apreciezi, sa te simti puternic, autonom si totodata sociabil, capabil de a fi lider si de a reusi in ceea ce iti propui. Atunci vei avea sansa sa devii iubit. Aminteste-ti ca in dragoste, ca si la banca, credit li se acorda doar bogatilor. Astfel, poti avea parte de admiratia, respectul, aprecierea persoanelor importante pentru tine. Vei fi recunoscut.
Este esential, inca de cand te nasti, sa fii dorit, sa primesti caldura, mangaiere. Atunci cand nevoile sexuale se afirma in momentul adolescentei, ele trebuie sa influenteze barierele impuse de societate. Adultii celibatari sufera deseori de singuratate si de lipsa de dragoste. Ei cauta unul sau mai multi parteneri si, de cele mai multe ori, aspira la casatorie. Se casatoresc pentru a oferi un raspuns acestei asteptari: de a iubi si de a fi iubit. Observand in jurul meu evolutia sexualitatii si a mariajului, am ajuns la o descriere in trei etape a fenomenului: cautarea, fuziunea, apoi autonomia. Admit ca acest tablou nu este stiintific, dar, el reflecta drumul urmat, dupa constatarile mele, de cele mai multe persoane.
1. Primul stadiu coincide cu o cautare a sexualitatii de la pubertate si pana la douazeci sau douazeci si cinci de ani. Mai intai apare perioada autoerotica a descoperirii satisfactiilor pulsionale, masturbarea, tendinta homosexuala, apoi heterosexualitatea diversificata, fie cu mai multi parteneri in mod succesiv, fie cu unul singur pentru o scurta perioada, urmat de un altul si asa mai departe. Tanarul si tanara doresc sa intalneasca un interlocutor reflectand cat mai fidel posibil imaginea ideala pe care fiecare si-o doreste despre barbat sau despre femeie.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri