Sau poate ca nu este. Dar oricum nu imi pasa. Tot este baiatul meu. Are 5 ani. Iar eu sunt mama lui. Iar daca ai vreo problema cu oricare dintre cele mentionate mai sus, nu vreau sa te cunosc.

Una dintre cele mai populare postari de pe un blog international ii apartine unei mame care povesteste ce reactii a starnit alegerea baietelului ei de 5 ani, de a se costuma intr-un personaj feminin, de Halloween. Este de fapt ilustrarea reactiei unei mame, cu privire la tendintele efeminate ale baietelului ei, care nu o sperie deloc, spre deosebire de alti parinti care incearca sa reprime astfel de porniri.

Daca nu va puteti inchipui ce subiect putea sa straneasca intr-atat atentia tuturor, incat sa primeasca peste patruzeci de mii de comentarii din intreaga lume, atunci trebuie sa aflati aceasta poveste:

“M-am gandit mult daca sa scriu ceva mai in detaliu despre alegerea costumului de Halloween, pe care a facut-o baietelul meu drag. De fapt, mai specific, m-am gandi daca sa scriu despre reactiile starnite de alegerea sa. Dar cred ca devreme ce mai sunt inca iritata, chiar si dupa cateva zile, ar trebui sa scriu.

Iata cateva aspecte:

1. Fiul meu are 5 ani si merge la gradinita
2. Il iubeste pe Scooby Doo inca de cand a dezvoltat abilitatea de a fi atent, pentru mai mult timp.
3. Halloweenul este o sarbatoare a costumelor
4. Scoala copilului meu a organizat o mica parade, pentru ca mai apoi copiii sa se schimbe in haine normale, pentru tot restul zilei
5. Cel mai bun prieten al lui Boo este o fetita
6. Boo are o sora mai mare
7. Boo isi petrece mare parte a timpului sau cu mine
8. Eu sunt femeie
9. Eu sunt mama lui Boo, nu tu.

Cu putin timp inaintea sarbatorii de Halloween, Boo s-a decis ca vrea sa se costumeze in Daphne din Scooby Doo, asemeni fetitei care ii este prietena. Anul trecut s-a imbracat in Scooby Doo. De data aceasta eram putin indoita daca sa accept sau nu si nu pentru ca era vorba despre un costum de travestit, ci pentru ca, la varsta asta, copiii au tendinta de a se razgandi. Dupa ce l-am intrebat de mai multe ori, am spus <<desigur>> si am plasat comanda pentru costum. S-a entuziasmat tare cand l-a primit. Era perfect.

Totusi, cu cat ne apropiam mai tare de ziua petrecerii de Halloween, Boo devenea din ce in ce mai ezitant. Dupa cateva discutii, am inteles ca ii era teama ca ceilalti ar putea sa rada de el. I-am spulberat temerea. Serios, cine ar putea face haz de un costum de copii?

Si asa a sosit marea zi. Ne-am imbracat. Ne-am oprit in fata scolii. Boo nu vrea sa se dea jos din masina. Ii este frica de ce reactii ar putea sa aiba ceilalti. Il conving sa intram. Totusi se opreste in fata usii. Este vizibil nervos. L-am incurajat - SERIOS, CINE AR FACE HAZ DE UN COPIL IMBRACAT INTR-UN COSTUM DE HALLOWEEN? Asa ca intram. Ne-am intalnit cu cativa parinti, prieteni care l-au salutat si incurajat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri