Sau poate ca nu este. Dar oricum nu imi pasa. Tot este baiatul meu. Are 5 ani. Iar eu sunt mama lui. Iar daca ai vreo problema cu oricare dintre cele mentionate mai sus, nu vreau sa te cunosc.

Si de aici lucrurile au luat o intorsatura negativa. Doua mame faceau ochi mari si fete-fete, de parca ar fi mirosit cineva a transpiratie. In acel moment mi-am dat seama ca fiul meu vede ceea ce vad si eu. Asa ca am spus: <<Nu-i asa ca arata minunat?>> Iar mama A a spus dezgustata: <<El a cerut sa se imbrace asa?!>>. Eu am raspuns ca da, mai ales ca de Halloween fiecare poate sa fie ceea ce vrea sa fie. A continuat cu intrebari bagacioase, iscodindu-ma cu privire la alegerea copilului si de ce eu nu am incercat sa i-o schimb. Mama B nu spunea nimic, era in stare de soc.

Apoi s-a apropiat si mama C. Fusese in prima camera, ne-a vazut intrand si ne-a urmarit pana in sala mare, ca sa imi arate non verbal, ce crede ea. Au spus ca nu trebuia sa las sa se intample asa ceva si ca ar fi trebuit sa pun piciorul in prag si sa ii interzic sa se imbrace asa. Am replicat cu calm, ca nu as fi facut asa ceva. Au tot continuat apoi vorbindu-mi despre cat de rai sunt ceilalti copii si cum Boo va fi ridiculizat.

Raspunsul meu la asa ceva a fost: <<Singurii oameni care au problema cu asta sunt chiar mamele copiilor. Daca voi credeti ca simplul fapt ca l-am lasat pe fiul meu sa se imbrace intr-un personaj feminin de Halloween, il va transforma in gay, atunci sunteti niste ignorante. In primul rand este o idee ridicola. In al doilea rand, daca pe parcursul vietii sale se va dovedi ca fiul meu este intr-adevar gay, OK. Il voi iubi la fel de mult. In al treilea rand, eu nu sunt ingrijorata ca fiul vostru va creste un ninja, asa ca lasati-ma in pace.>>

Daca fiica mea s-ar fi imbracat ca Batman, nimanui nu i s-ar fi parut nimic ciudat. Nimanui. Dar in acelasi timp mi s-a frant inima in momentul in care mi-am dat seama ca un copil de 5 ani a avut dreptate sa isi faca griji in privinta modului in care ar putea reactiona oamenii. La 5 ani era ingrijorat pentru modul in care il vor judeca ceilalti, pentru alegerea lui.

Mi-am dat seama cat de dureros a fost pentru acei parinti care si-au pierdut recent copilul din cauza hartuirii (n.r. recent, in America un adolescent gay s-au sinucis din cauza reactiilor colegilor cu privire la orientarea sa sexuala). NU ESTE BINE SA HARTUIESTI. Chiar daca tu numesti asta “ingrijorare”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri