Concediu de maternitate mai mare?

12:10, 25 Octombrie 2010 publicat în Familie

Amendamentul cheie privind extinderea concediului minim de maternitate de la 14 saptamani la 20 de saptamani platite integral cu salariul ultimei luni lucrate sau cu media salariilor lunare, a fost adoptat doar cu o diferenta de 7 voturi in favoarea prevederii.

Totusi, exista si un profund dezacord la nivel european in privinta acestor propuneri. Europarlamentarii care s-au opus prevederii au considerat ca extinderea concediului platit va constitui o povara importanta in special pentru companiile mici si mijlocii, care nu isi pot permite cheltuieli suplimentare pe timp de criza. In plus, ei considera ca masurile vor conduce totodata si la o discriminare indirecta a femeilor la angajare, deoarece angajatorii vor evita sa angajeze femeile tinere.

State membre puternice, precum Marea Britanie si Germania au manifestat deja o opozite puternica fata de acest proiect. Totusi, European Womens Lobby este hotarita sa nu dea niciun pas inapoi: “In timpul votului din Parlamentul European cu privire la concediul matrernal, afaceristii britanici au venit in masa la Bruxelles, intr-o incercare de a opri o legislatie care protejeaza drepturile femeilor si independenta economica, in toate cele 27 de state membre (…) Este absolut scandalos faptul ca interese afaceriste <>, care apartin membrilor unui singur stat, pot sa ameninte drepturile milioanelor de femei din intreaga Europa si de asemenea sustenabilitatea economiilor europene, a spus Brigitte Trims, presedinta Forului international, European Women’s Lobby.

Citeste si:
Horoscopul lunii MARTIE 2021: Previziuni astrale importante pentru...
Horoscopul lunii MARTIE 2021:...

Foto fr si main: By Ranta Images /Shutterstock
 

Citeste si:
“Ținutul Buzăului”, la un pas să devină Geoparc Internațional UNESCO
 “Ținutul Buzăului”, la un...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri