Daca in urma cu 10 ani, varsta de 30 de ani era considerata varsta ideala pentru casatorie, astazi stacheta a coborat la 26 de ani, iar varsta ideala pentru a avea un copil este reprezentata de 27. Femeile isi doresc casatoria si o viata intreaga petrecuta alaturi de acelasi partener, iar faptul de a locui impreuna cu acesta si chiar faptul de a avea un copil impreuna nu mai este perceput drept un angajament solid.

Varsta de 25 de ani si peste 25 este considerata o varsta potrivita pentru casatorie si datorita faptului ca la aceasta varsta femeile se bucura atat de tinerete cat si de maturitate, sunt pline de viata si de energie, si-au format deja o educatie si au studiile incheiate, se intretin singure. Mai mult, au suficienta experienta de viata incat sa fie sigure de ceea ce isi doresc de la viata si isi cunosc propriile asteptari si pe cele ale partenerilor de viata.

“Femeile tinere de astazi nu isi mai doresc sa se distreze la 20 de ani doar ca sa ajunga la 30 de ani si sa constate ca l-au iubit si... pierdut pe barbatul potrivit”, declara pentru Daily Mail Chantelle Horton, editor al revistei More. “Femeile vor sa se casatoreasca si sa aiba primul lor copil cand inca sunt tinere si frumoase si nu sunt nevoite sa apeleze la botox. In plus, este mai usor sa-si implineasca visul de a se casatori, de a fi mame si de a avea o cariera cand sunt inca tinere si pline de energie”.

Femeile nu se mai grabesc ca in urma cu 10 ani sa se casatoreasca daca barbatul pe care l-au ales nu le poate oferi stabilitatea unei familii si se tem de experienta divortului, considerand-o drept dureroasa. "Tinerele femei au vazut prea multe casnicii in jurul lor destramandu-se si de aceea au realizat ca este mult mai usor pentru un partener sa iasa dintr-o relatie daca nu este casatorit. Generatia de astazi de femei tinere se opune “generatiei divortului” a deceniului trecut, iar femeile de astazi mizeaza mai mult pe ideea de stabilitate in ceea ce le priveste, in ceea ce priveste viitorul copiilor lor", declara expertul in relatii Susan Quilliam pentru Daily Mail. Chiar si in cazurile in care au experimentat oarecum divortul parintilor, cand vine vorba de propriile relatii, casatoria este inca perceputa ca un aspect central si principal al fericirii personale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri