Puteti sa aruncati cu pietre, sa incercati sa va convingeti ca nu e asa, sa pasati responsabilitatea insa eu stiu ca romanul e facut sa nege, sa se planga. Decat sa mergi pe dictonul "pana cand moartea ne va desparti" si sa te stingi in fiecare zi cate putin, eu zic sa incerci "pana cand divortul ne va desparti".

Incep analiza casatoriei din zilele noastre. Din pat la altar pare doar un pas, insa e o cale lunga, iar de la altar in fata judecatorului calea e din ce in ce mai scurta in contextul social in care traim.

Juraminte, declaratii si pana cand moartea ne va desparti inseamna se transforma cu pasi repezi pana cand divortul ne va desparti, pana cand amanta ne va face colegi de suferinta si parteneri de apartament.

Divorturile au crescut in randul celor care considera oficializarea iubirii imperios necesara. Eu ma intreb insa cat de prost stam la capitolul relatii sanatoase si de durata, cand stiu cate femei o data intrate in acest joc cu greu au puterea de a pune capat casniciilor esuate. Violenta in randul familiilor, infidelitatea, scandalurile repetate se pare ca nu reprezinta un motiv suficient de puternic pentru emanciparea feminina si eliberarea dintr-un angajament care s-a dovedit a fi un ‘’fiasco’’.

Cu duritate si departe de a fi lipsita de sensibilitate spun ca tu doamna care primesti un machiaj natural din partea preaiubitului sot, iti meriti soarta. Ti-ai dorit sa fi libera de cateva decenii si acum te-ai inchis in propria ta inchisoare. Dai fuga la mama sa-I povestesti ca porcul, nesimtitul, nenorocitul isi bate joc de tine si de familia ta, cauti consolare dar cand vine vorba de curaj esti o sclava! Te refugiezi in munca si te multumesti cu putin ca doar asa ai primit educatie de acasa. Indiferent de ce se intampla, tu trebuie sa-ti casa, sa ii faci pe plac barbatului si sa ai grija de copii. Si ce daca din cand in cand iti mai paseaza cate una in fata, tu trebuie sa ii demonstrezi ca esti demna de iubit!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Din ce in ce mai mult acordam atat de putina importanta cand vine vorba de educatia noastra non-formala. Ne batem cu pumnii in piept ca suntem femei puternice, ne inconjuram de ziduri sa demonstram ca nu exista un singur sex tare, dar de fapt tot ce facem este sa ascundem durerea si furia care sta dincolo de aceste masti.

Inca mai crezi in miturile si juramintele din fata preotului, care atesta dragostea vesnica, pana cand ne vom da ultima suflare? Emotiile nu sunt statice, ele se consuma si se transforma. Divortul nu e ceva ce planifici cand spui’’ Da’’ la ofiterul starii civile, si nici macar nu il poti considera o eroare de judecata. Asta e parerea mea. Singura eroare de judecata poate fi considerate salbiciunea cand vine vorba de aspiratii. Meriti ce e mai bun, si nu meriti sa te complaci in violenta, infidelitate, si co-dependenta langa un om care isi abandoneaza viata in vicii, alcool, droguri cautand sa umple golurile interioare pe care le are.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri