16 Septembrie 2022 publicat în Familie 28 share-uri

A început școala, cu noi provocări și idei de pus în practică. Școala implică atât elevii și profesorii, cât și părinții. Pentru ultimele două categorii, lucrurile sunt destul de clare, deoarece se ghidează după un program clar și o tematică bine stabilită.

Pentru elevi, implicați și ei direct, lucrurile tind să devină mai obositoare. Tocmai de aceea, ideile următoare sunt dedicate lor și părinților care îi pot încuraja cu sfaturile potrivite, în funcție de situație.

Păstrează ordinea

Oricât de greu de crezut ar părea, ordinea în lucruri poate ajuta la o mult mai bună organizare a întregii zile. A ști că ai un loc bine stabilit, când vine vorba de rechizite pentru scoala, și a găsi exact ce cauți când te grăbești te-ar putea scuti de eforturi suplimentare. S-a demonstrat că un birou curat și ordonat crește productivitatea. În plus, un start bun pentru fiecare dimineață este chiar acesta: câteva minute în care să punem totul la punct, timp în care ne organizăm gândurile și reușim să ne setăm în minte planul zilei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Ai grijă la alimentație

Nu degeaba există pauze între orele de curs, recreația mai mare fiind dedicată, în principal, mesei. Cu alimentația sănătoasă încep toate procesele productive din corp. În plus, vitaminele, mineralele și toate celelalte substanțe folositoare au un rol vital inclusiv în creștere, mai ales când vorbim de cei mici. În cazul celor mai mari, sintetizarea acestor vitamine este de asemenea importantă, iar acest lucru nu se poate face decât cu ele prezente în corp. Alimentația este de bază mereu, cu atât mai mult în perioadele de concentrare și învățare.

Respectă orele de somn

Un sfat destul de greu de urmat, din motive diferite, specifice fiecărei vârste. Cei mici vor să mai stea la televizor, ceilalți vor să mai stea afară sau prin oraș, cu prietenii. Tocmai de aceea, și trezirea este, uneori, o adevărată dramă. Dacă cei de o anumită vârstă își gestionează mai mult singuri programul (nici nu acceptă altfel), școlarii sunt ajutați de un program clar, cu ore de somn și de trezire care să le acopere necesarul de odihnă.

Testul noilor începuturi: Ce ușă ți se deschide în viitorul apropiat? Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Apivita România a marcat un nou început

Stabilește un program clar

În continuarea unui program pentru somn vine și un program clar al zilei. Acesta oferă un confort suplimentar celor mici, care știu ce au de făcut, astfel acceptând și activitățile care nu sunt tocmai pe placul lor. Conștient sau nu, când știm ce avem de făcut, ne planificăm mai bine activitățile și setăm așteptări corecte.

Nu procrastina

Termenul complicat se referă la obiceiul de a amâna lucrurile atât de mult până devin aproape imposibil de realizat eficient. În fiecare zi se ivesc teme, sarcini sau treburi neprevăzute, pe care nu suntem nerăbdători să le facem. Mai degrabă am prefera să dispară. Dar cum asta nu se poate, cel mai bine este să începem ziua făcând exact ceea ce nu ne place. Astfel, totul va deveni mai ușor de făcut și vei ajunge la zi cu temele, proiectele și lucrările.

O absolventă UBB caută pe Reddit presupuse victime ale abuzurilor unui fost profesor Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece

Sfaturile de mai sus pot părea banale și la îndemâna oricui, însă nu ținem cont de ele așa cum ar trebui. Școala, procesul de învățare, temele și activitățile intelectuale ne solicită, indiferent că vorbim de preșcolari sau de studenți. De aceea, este important să găsim echilibrul în activități și să avem grijă de corpul nostru, pentru ca, pe termen lung, să ne bazăm pe el chiar și în cele mai solicitate momente. A început școala - avem cu toții noi provocări, dar și șansa de a le face față cu brio.

Sursa Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri